LA: Rasmus Helveg er »forblændet af grøn galskab«

Liberal Alliance giver ikke meget for klimaministerens forslag om en firedobling af vindmøllekapaciteten herhjemme.

Foto: SØREN BIDSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersens (R) forslag om en omfattende satsning på flere vindmøller bliver mødt med hård politisk modvind fra Liberal Alliance.

Partiets klima- og energiordfører, Villum Christensen (LA), kalder det således en rigtig dårlig ide og påpeger, at der ikke er meget købmandskab i Helvegs visioner:

»Vi har i forvejen en situation, hvor vi ikke er i stand til at bruge alt strømmen, når vinden blæser, så vi næsten må forære den væk til udlandet. Skal vi have fire gange så mange vindmøller, så må det problem blive proportionalt større,« siger Villum Christensen.

Han peger samtidig på, at det ikke vil have den store effekt med flere møller, da det fælleseuropæiske CO2-kvotesystem betyder, at mindre CO2-udledning i Danmark kan modsvares af mere udledning i andre lande.

»Vi skal selvfølgelig sørge for miljøet, men det er vigtigt, at vi bevarer jordforbindelsen, og ikke - ligesom regeringen - bliver forblændet af grøn galskab,« siger han og uddyber:

»Vi skal huske på, at en isoleret dansk omstilling til vindenergi ingen effekt har i det globale billede, hvor kvotesystemet gør, at et land som for eksempel Bulgarien kan udlede den mængde CO2, som vi undlader i Danmark. Forslaget vil derfor udelukkende resultere i et definitivt dødsstød til flere danske virksomheder. Det minder mest af alt om en avanceret form for meningsløs selvpineri,« siger Villum Christensen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Danmark skal være fri for fossilt brændsel i 2050. Derfor skal der opstilles en kæmpevindmølle på havet hver uge, mener klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R). Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares.

Forslaget fra Rasmus Helveg Petersen kommer i en kronik i Politiken, og over for avisen understreger ministeren desuden, at man ikke skal sidde på hænderne på grund af kvotesystemet:

»Jeg anerkender ikke, at man skal lade være med at handle, fordi der er et kvotesystem, der ikke virker,« siger ministeren.

Men den argumentation er ikke brugbar, mener Villum Christensen:

»Det er det sammen som at sige, at man ikke anerkender virkeligheden. For virkeligheden er, at vi vil stå med langt mere energi, som vi ikke kan komme af med, og det ville en virksomhed aldrig nogensinde gøre.«