LA: Grotesk at embedsmænd lukker sig om sig selv

Liberal Alliance er rystet over frifindelsen af embedsmændene i Christiania-sagen. Der bør ses med større alvor på deres rolle i sagen om den konstruerede løgn til Folketingets Retsudvalg, lyder det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliance undrer sig over mandagens afgørelse i Christiania-sagen, hvor to topembedsmænd i Justitsministeriet er blevet frikendt.

Hos partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA), vækker frikendelsen bekymring.

»Folkevalgte skal altid kunne regne med de oplysninger, der bliver givet. Derfor er det også bekymrende, at embedsværket bliver behandlet så lempeligt i en sag, hvor det har bidraget til at skjule oplysninger for Folketinget. Det undrer mig, at der ikke bliver set på embedsmændenes rolle med større alvor,« siger Simon Emil Ammitzbøll i en skriftlig kommentar.

Ordføreren er overbevist om, at sagen i bund og grund falder tilbage på den tidligere justitsminister Morten Bødskov (S), men finder embedsmændenes fritagelse beklagelig.

»Et populært citat lyder: Ingen over og ingen ved siden af Folketinget. Det er uhyre vanskeligt at hævde, at det er tilfældet med den her afgørelse, som tværtimod vidner om, at Danmark er ved at udvikle sig til en embedsmandsstat, der lukker sig om sig selv. Der skal ikke herske den mindste tvivl om, at Morten Bødskov havde det øverste ansvar for den her skandale, men begrundelsen for afgørelsen er sørgelig,« siger Simon Emil Ammitzbøll.