K: København skal koncentrere sig om kerneydelserne i stedet for bycykler og billige boliger

Konservative og Venstre foreslår besparelser for at holde boligskatterne nede og finansiere flere fodboldbaner i København, når budgettet for 2014 færdigbehandles torsdag aften i borgerrepræsentationen.

I august i år blev de nye københavnske by- og pendlercykler præsenteret af transportminister Pia Olsen Dyhr (SF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Leder for Konservative i København, Rasmus Jarlov, varsler hård debat, når borgerrepræsentationen torsdag aften skal stemme om kommunens budget for 2014.

Partiet vil gå hårdt til angreb på venstrefløjen for at spilde borgernes penge, mens de lader skatterne stige, skriver Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Konservative og Venstre har lavet fælles budgetforslag, hvor de annullerer de stigninger i boligskatterne, som ellers er planlagt, og som vil få huslejen til at stige få både lejere og boligejere allerede fra næste år.

»Vi synes generelt, at venstrefløjen udviser mangel på respekt for borgernes penge, og vi synes specielt det er uansvarligt at bruge store beløb på at bygge billige boliger til et lille antal heldige borgere, mens alle andre får en dyrere husleje, fordi grundskylden stiger. Det er et kæmpe problem for folks privatøkonomi,« siger den konservative leder.

De borgerlige er klar til at spare på en lang række poster for at holde skatterne nede og blandt andet finansiere 15 nye fodboldbaner i København.

»Vi skal have gode kerneydelser, men vi skal holde op med at spilde pengene på alt muligt andet. Vi mangler idrætsanlæg over hele byen og samtidig bruger venstrefløjen enorme beløb på kommunale kommunikationsmedarbejdere, bycykler, modersmålsundervisning, almene boliger og alt muligt andet, som intet har med kerneydelser at gøre. Det er spild af borgernes penge«, siger Rasmus Jarlov.

BNB