Hjort: Kristian Jensen skal efterfølge Løkke

Kristian Jensen er den naturlige arvtager til posten som formand for Venstre, mener partiets stærke mand, Claus Hjort Frederiksen. Det er for tidligt at sige, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Kristian Jensen, Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Glem alt om Søren Gade som formand for Venstre. Næstformand Kristian Jensen (V) er den naturlige afløser, når Lars Løkke Rasmussen (V) en dag træder tilbage.

Det fastslår partiets nestor, Claus Hjort Frederiksen (V), over for Politiken forud for partiets landsmøde i den kommende weekend.

»Det har igennem en årrække været sådan, at næstformanden bliver formand for partiet, hvis formanden skulle få en tagsten i hovedet – eller ikke ønske at fortsætte i politik. Det er urokket«, siger Claus Hjort Frederiksen til avisen.

Under formandskrisen, der fulgte i forlængelse af Lars Løkkes tøjsag i foråret, så det kortvarigt ud til, at Kristian Jensen skulle overtage formandsposten i det store oppositionsparti før tid. Løkke fik dog afværget dette, angiveligt ved at true med, at netop den populære Søren Gade stod på spring til at tage over som ny formand for partiet.

Nu, hvor Gade er ledig på jobmarkedet efter afskeden med Landbrug & Fødevarer, har det atter skabt spekulationer om, hvorvidt han er på vej tilbage til den absolutte top i Venstre.

Men det er kun Kristian Jensen, der er i spil til formandsposten, og han er også den rette mand til jobbet, understreger Claus Hjort Frederiksen.

»Ja, det synes jeg. Jeg synes, Kristian Jensen gør et meget fint stykke arbejde som leder af folketingsgruppen. Han markerer Venstres synspunkter rigtig godt,« siger han til Politiken.

Over for Berlingske afviser Lars Løkke Rasmussen dog at pege på en efterfølger.

»Det er et spørgsmål, der ikke har nogen som helst aktualitet. Jeg er sådan set optaget af at skulle være formand for det her parti i mange år frem,« siger han.