Cyklister og kollektiv trafik får milliard-indsprøjtning

Ny milliard-aftale mellem regeringen, venstrefløjen og Dansk Folkeparti skal sikre bedre forhold for cyklister og kollektiv trafik.

Regeringen har sammen med DF, SF og EL nu afsat penge til blandt andet flere supercykelstier. Her er det cykelstien den grønne kile fra Nørrebro til Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Metro til Sydhavnen i København, flere supercykelstier landet over og en ny togstation i det østlige Esbjerg.

Det er nogle af de centrale forbedringer i en ny aftale, som regeringen torsdag gav hånd på med SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Parterne har ifølge SF og Enhedslisten aftalt at investere en milliard kroner i bedre trafikforhold primært i København. Men pengene vil blandt andet også gå til en cykelsti over Limfjorden og til en ny letbane i Aarhus.

»Det er en supergod aftale. Vi fordeler nu en milliard til at forbedre forholdene for cyklister og den kollektive trafik. Og jeg synes også, vi har lavet en god fordeling mellem hovedstaden og stærke projekter i resten af landet,« siger SFs transportordfører, Karsten Hønge (SF).

Ifølge Enhedslisten er der tale om i alt 17 projekter, hvoraf cirka halvdelen vil finde sted i hovedstadsområdet.

Transportordfører Henning Hyllested (Ø) glæder sig over fordelingen, der følger op på Trængselskommissionens anbefalinger fra sidste år.

»En letbane ind ad Frederikssundsvej kan forbinde vigtige boligkvarterer fra Gladsaxe og Herlev og ind gennem Tingbjerg, Husum og Brønshøj til Nørrebro og Københavns Centrum. Det vil gøre det lettere og hurtigere for københavnerne og pendlere at komme til og fra arbejde. Og dermed skabe mindre trængsel og mindre luftforurening i København,« siger Henning Hyllested.