Kære IT-virksomheder: Udvid søgefeltet efter medarbejdere

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske bragte tidligere på måneden en artikel om, at IT-virksomhederne står i kø efter studerende med IT-evner, og at Danmark kommer til at mangle 19.000 IT-specialister i 2030. Vi er helt enige i, at vi skal uddanne flere inden for IT, og hvis vi skal have tilstrækkeligt med IT-professionelle, skal vi have kvinderne med.

I Dansk Magisterforening har vores data­logiske medlemmer noget nær fuld beskæftigelse, og de danske IT-virksomheders behov for flere IT-specialister kommer ikke til at blive tilfredsstillet hverken i år eller i 2030.

Ergo må virksomhederne tænke ud af boksen, og det vil vi som fagforening gerne hjælpe dem med.

Der er rigtigt mange medlemmer i Dansk Magisterforening, der enten arbejder i IT-branchen eller som arbejder med IT i andre brancher. Og mindst lige så vigtigt har vi flere tusinde medlemmer, der kun er et par kurser væk fra at bidrage til væksten i IT-branchen.

Mange af vores medlemmer, der arbejder inden for IT-branchen, er selvfølgelig uddannet inden for IT, men der er også mange, der er uddannet inden for biologi, geografi, matematik eller humanistiske fag som filosofi og litteraturvidenskab. Og deres titler er både IT-udviklere, IT-konsulenter og IT-projektledere.

Overrasket? Det var de i hvert fald hos en verdenskendt IT-virksomhed, som vi besøgte i oktober.

De indledte med at sige, at de kun rekrutterede »hardcore« IT-folk hos dem, så overras­kelsen var til at tage at føle på, da vi kunne vise dem, at nogle af vores medlemmer, som var ansat hos dem, ikke havde en IT-faglig uddannelse – men alligevel var værdsat for deres kompetencer.

I Dansk Magisterforening har vi længe arbejdet for mere efteruddannelse inden for IT, og vi sætter ind med målrettede kurser, der kan gøre vores medlemmer mere parate til IT-branchen.

Vores budskab til IT-virksomhederne er: Udvid søgefeltet, når I leder efter fremtidens udviklere, konsulenter, testere og projekt­ledere. Og lad os gå sammen om at få uddannet flere inden for IT og få nogle efteruddannelsesforløb, så endnu flere kan komme ind i IT-branchen.

Det er en win-win situation både for arbejdspladser, medlemmer og samfund.