Valuta: Pundet fortsætter med at rejse sig

Det britiske pund fortsætter mandag de seneste ugers genrejsning, efter at britiske nøgletal viste sig noget stærkere end ventet og indikerede, at økonomien, selv om briterne i juni stemte for at forlade EU, fortsat klarer sig hæderligt.

Engelske penge, Britiske pund. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Det britiske PMI-service indeks, der tager temperaturen på aktiviteten i servicesektoren, viste en stigning for august til 52,9 - mod ventede 50 - fra 47,4 i juli, da briternes beslutning fik servicebranchen - herunder finanssektoren, der udgør omkring 80 pct. af den britiske økonomi - helt ned i kulkælderen.

- Selv om de økonomiske nøgletal fra Storbritannien har overrasket til den positive side, forventer vi fortsat, at konsekvenserne nok skal vise sig. Vi hæfter os specielt ved, at situationen for den "almindelige" brite endnu ikke er forandret, skriver Kim Blindbæk, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Pundet har reageret positivt på nøgletallet og er blevet styrket mod den danske valuta til 8,89 kr. fra et niveau på 8,87 kr. fredag eftermiddag. I løbet af de sidste par uger er kursen steget fra 8,59 kr.

Der er også opmærksomhed om yen, efter at den japanske centralbankchef, Haruhiko Kuroda, i en tale i Tokyo mandag morgen understregede, at den gennemgang af pengepolitikken, der er på dagsordenen på det kommende møde senere i september, ikke vil medføre nye lempelser, som det ifølge centralbankchefen bliver "krævet af nogle markedsdeltagere".

Det har været med til at styrke den japanske valuta til 103,30 yen per dollar fra 104,10 yen fredag eftermiddag.