Risikabelt at lægge ud for chefen

Medarbejdere, der har lagt ud for for deres arbejdsplads til forretningsfrokosten eller taxaturen, mister ofte pengene, hvis firmaret går konkurs.

Foto: Colourbox. Medarbejdere er tabere ved konkurser.
Læs mere
Fold sammen
Flere og flere medarbejdere kommer i økonomisk klemme, når deres arbejdsplads går konkurs. Ansatte, der har lagt ud af egen lomme til kurset, kundefrokoster eller taxaen hjem fra lufthavnen, risikerer at komme bagerst i kreditorkøen. Der er ingen hjælp at hente i Lønmodtagernes Garantifond.

"Det er et problem, vi ser med jævne mellemrum, og det er ikke noget, mange lønmodtagere - og sikkert heller ikke arbejdsgivere - er klar over. Der er ihvertfald et behov for at gøre opmærksom på forholdene," siger Carsten Ceutz, partner og konkursspecialist i advokatfirmaet Bech-Bruun til Jyllands-Posten.

Advarer medarbejdere
Normalt prioriteres medarbejderens løn højt ved konkurser, men udlæg er en anden sag, fordi de ikke er en del af lønnen.

"Hvis du finansierer din arbejdsgiver eller giver tilskud, er du reelt tjenesteyder til arbejdsgiveren. Hvis denne så går konkurs, er du juridisk ligestillet med alle de andre, der har penge til gode," forklarer Carsten Ceutz.

Han advarer samtidig medarbejdere om ikke at lægge for mange penge ud for deres arbejdsgiver. De risikerer nemlig aldrig at vente længe på at få dem igen, skriver Jyllands-Posten.