Privatansatte ledere forventer fremgangsrigt halvår

Ledere i det private erhvervsliv forventer fremgang i både produktionen, omsætningen, eksporten, indtjeningen og investeringerne i det kommende halvår, viser konjunkturanalyse fra Lederne.

Ledere i det private erhvervsliv forventer fremgang i både produktionen, omsætningen, eksporten, indtjeningen og investeringerne i det kommende halvår Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Privatansatte ledere i danske virksomheder forventer et forrygende halvår, viser den halvårlige konjunkturanalyse fra organisationen Lederne. Det skriver Jyllands-Posten.

Over halvdelen af godt 1.000 nøglemedarbejdere i danske virksomheder regner således med, at produktionen, omsætningen, eksporten, indtjeningen og investeringerne i Danmark vil stige i netop deres virksomhed.

Kun omtrent hver niende tror, at de førnævnte tal vil falde.

Omkring 36 procent af lederne regner desuden med, at antallet af medarbejdere vil stige, mens kun godt 19 procent forventer at få færre medarbejdere.

»Vi har ikke set så positive tal længe. Der er en himmelråbende forskel sammenlignet med de seneste to analyser. Det er min klare fornemmelse, at lederne er mere positive nu, end de har været i mange år,« siger formand i Lederne Svend Askær til avisen.

Ifølge chefanalytiker i Nykredit Tore Stramer stemmer konjunkturanalysen fint overens med udsigterne for Danmarks økonomiske situation.

»Det er glædeligt, at det er et syn på økonomien, som lederne deler. Ser vi på håndfaste tal, har industriproduktionen og eksporten klaret sig fornuftigt i de seneste måneder – ikke mindst fordi Storbritannien og Tyskland klarer sig godt,« siger Tore Stramer til Jyllands-Posten.