Ny erhvervsminister vil forbedre vilkår for virksomheder

Det er en garvet minister, der mandag har overtaget posten som erhvervsminister fra Venstres Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen (th.) overdrager Erhvervs- og Vækstministeriet til Brian Mikkelsen. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Brian Mikkelsen (K) har mange års tidligere erfaring som blandt andet justitsminister og økonomi- og erhvervsminister. Mandag fik han overdraget Erhvervsministeriet.

Og den nye erhvervsminister lægger vægt på, at det skal være mere fordelagtigt at drive virksomhed i Danmark.

- Vi har sagt i regeringsgrundlaget, at det skal være et af de bedste lande at have virksomhed i.

- Det har som konsekvens, at man investerer i det danske samfund, og det skaber arbejdspladser, som kan finansiere vores velfærdssamfund, siger Brian Mikkelsen, da han har fået overdraget sin nye ministerpost.

I det nye regeringsgrundlag fremgår det da også, at det skal være billigere og nemmere at drive virksomhed i Danmark.

- Vi laver et nyt udvalg, som skal se på, hvor de største udfordringer er i forhold til vores nabolande, og så skal vi se, hvor skat og afgifter er mest til skade, så vi kan fjerne dem løbende, siger Brian Mikkelsen.

Traditionen tro udveksler den afgående og den nye minister gaver med hinanden. Troels Lund Poulsen (V) giver den nye erhvervsminister et gavekort til Perchs tehandel.

Troels Lund Poulsen skal nu i stedet være beskæftigelsesminister, men han lægger ikke skjul på, at han har haft det godt som erhvervs- og vækstminister:

- Det er det sted, hvor jeg har følt mig mest til rette, siger Troels Lund Poulsen.

Den nye erhvervsminister Brian Mikkelsen (V) giver sin forgænger Troels Lund Poulsen (V) spillet "Partners", hvor par spiller sammen.

- Når man spiller sammen, skal man hjælpe sin partner. Når én plus én ikke bliver to, men tre, så er det som i trekløver-regeringen, siger Brian Mikkelsen.