Nu er millionerne efter Stein Baggers konkursbo fordelt

De godt 300 millioner kroner fra IT Factorys konkursbo er delt mellem forskellige kreditorer.

I 2009 blev Stein Bagger tiltalt for underslæb og for at fungere som direktør, selv om han ikke måtte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det er ni år siden, skandalen om Stein Baggers IT Factory rullede. Nu er konkursboet gjort op, og de omkring 300 millioner kroner er fordelt mellem forskellige kreditorer.

Det skriver Finans.dk her til morgen.

Avisen har gennem en aktindsigt hos Sø- og Handelsretten fået indblik i, hvordan pengene er fordelt. Den kreditor, der har fået det største beløb er det Danske Bank-ejede Nordania Leasing, der indkasserede 73,5 millioner kroner. Beløbet er dog en del lavere end det, Nordania Leasing havde krævet - det lød nemlig på 261,4 millioner kroner.

Stein Baggers IT Factory var en af de hurtigst voksende virksomheder inden finanskrisen, men den vækstende forretning var baseret på en såkaldt leasingkarrusel.

IBM Danmark er den kreditor, der har indkasseret det næsthøjeste beløb fra konkursboet, nemlig 35,1 millioner kroner. IT-virksomheden havde ellers fremsat krav om 124,9 millioner.

Kompensationen faldt i efteråret 2016, og det samlede beløb er i omegnen af 300 millioner kroner.

Finans.dk skriver desuden, at det efter IT Factorys konkurs kom frem, at der manglede 200 millioner kroner i virksomheden. Penge, der endnu ikke er fundet.

Stein Bagger blev i 2009 dømt til syv år i fængsel.