Stein Bagger benyttede sig af udskældte Mossack Fonseca

Selskabet bag IT Factory blev ved hjælp fra det panamanske advokatkontor Mossack Fonseca flyttet i skattely.

Den dømte storsvindler Stein Bagger benyttede sig af det udskældte panamanske advokatkontor Mossack Fonseca til at flytte sit selskab Agios United i skatteskjul på Seychellerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Den dømte storsvindler Stein Bagger benyttede sig af det udskældte panamanske advokatkontor Mossack Fonseca til at flytte sit selskab Agios United i skatteskjul på Seychellerne.

Det skriver Børsen tirsdag.

Agios United, som ejede halvdelen af det hedengangne IT Factory, var et selskab, som Stein Bagger havde i fællesskab med sin forretningspartner Allan Vestergaard.

Ifølge dokumenter, som Børsen er i besiddelse af, så blev Agios United i al hemmelighed flyttet til Seychellerne i 2006 gennem Mossack Fonsecas lokale kontor på Seychellerne.

Kurator på konkursboet efter IT Factory, Boris Frederiksen, fortæller, at der aldrig kom en forklaring på, hvorfor det var nødvendigt for de to kompagnoner at lægge ejerskabet af Agios United på Seychellerne.

- Det har vi aldrig fået en fornuftig forklaring på. Vi prøvede at spørge ind til det, men vi tænkte også, at det nok lå relativt lige for, hvis man ønsker at skjule noget omkring ejerskabet, siger kuratoren til Børsen.

IT Factory blev i 2008 erklæret konkurs, efter det kom frem, at den administrerende direktør i firmaet, Stein Bagger, havde begået omfattende bedrageri i it-virksomheden for over 500 millioner kroner.

Danske banker er mistænkt for med hjælp fra Mossack Fonseca at rådgive sine kunder i at gemme formuer væk i skattely.

Det viser 11,5 millioner interne dokumenter fra den panamanske advokatvirksomhed som en anonym kilde sidste år afleverede til den tyske avis Süddeutsche Zeitung.

Dokumenterne, der viser, hvordan de rige og magtfulde i hele verden - også i Danmark - er krøbet i skattely, kan vise sig at være et af de betydeligste læk, der nogensinde er gjort om skatteunddragelse og svindel.

Søndag aften offentliggjorde medier over hele verden hvilke firmaer, banker, privatpersoner, sportsstjerner og andre, heriblandt mindst 72 tidligere og nuværende statsledere, som har gjort penge usynlige for stater og skattemyndigheder.

LÆS MERE