Minister: ”Vi giver alt for meget i drikkepenge”

Den spanske finansminister anklager sine landsmænd for at drive inflationen i vejret, fordi de ikke forstår, at en euro er meget mere værd end de gamle pesetas.

”Vi spaniere aner jo ikke engang, hvad en euro er værd. Jeg ser folk, der lægger en euro i drikkepenge efter at have drukket én kop kaffe på en café. Det er jo 50 procent af varens værdi,” siger den spanske finansminister Pedro Solbes opgivende, skriver El Pais.

Han mener ganske enkelt, at mange spaniere ikke er klar over, hvor meget en euro er værd i forhold til Spaniens gamle møntfod pesetas.

”Når folk ikke forstår værdien af de varer, som er virkeligt vigtige for landet, så vil det have en indvirkning på økonomien,” siger Pedro Solbes til avisen.

Inflationen i Spanien steg i den seneste statistik til 4,1 procent, skriver E24.no, men finansministeren har dog en forhåbning om, at den til næste år vil falde – om det så skyldes Pedro Solbes’ mission for færre drikkepenge, melder historien ikke noget om.

Den 64-årige finansminister skulle have den teoretiske baggrund i orden: Pedro Solbes er diplomøkonom og har en doktorgrad i statsvidenskab.