Laveste antal konkurser i fem år

Siden antallet af konkursramte danske virksomheder toppede i 2010, har der været et fald på 37 procent i 2014. Det får mange selskaber til at se lyst på fremtiden, viser en undersøgelse.

I 2014 var antallet af konkurser for de danske virksomheder rekordlavt. OW Bunker var en af dem, der kollapsede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2014 bød på et rekord lavt antal konkurser for de danske virksomheder. Her kunne man tælle 4.019 konkurser, hvilket er et fald på 22 procent sammenlignet med året før.

Det viser en undersøgelse foretaget af Bisnode, der er en af Nordens største leverandører af kredit- og forretningsinformation.

Siden 2010, hvor antallet af konkurser toppede, har der været et fald på 37 procent i 2014.

Det lave antal konkurser betyder, at mange danske virksomheder igen tør være optimistiske omkring fremtiden, viser undersøgelsen.

Ifølge Bisnodes analyse har alle brancher haft et fald i antallet af konkurser set over hele året. Dog med store forskelle brancherne imellem. De tre områder, der oplevede det største fald i antallet af konkurser i 2014, var ejendomsbranchen, fremstillingsvirksomhederne og kultur, forlystelser og sport.

Byggebranchen sluttede 2014 med omtrent 25 procent færre konkursbegæringer, og den hårdt pressede hotel- og restaurationsbranche endte året med et samlet fald i antallet af konkurser på cirka 11 procent - på trods af en stigning på 42 procent i december måned.

Risk Management Specialist hos Bisnode, Martin Stabell, glæder sig over udviklingen:

»Vi ender med et rekord lavt antal konkurser samlet set for 2014. Dansk erhvervsliv har således været inde i en positiv udvikling, hvilket er glædeligt oven på de mange år, hvor ordet »krise« har været altdominerende. Vi forventer dog at se en mere neutral udvikling i 2015, da vi vurderer, at konkursniveauet efterhånden har ramt et normalt leje,« siger han.

Årets første tre kvartaler bød på et fald i antallet af konkurser på mellem 26-29 procent sammenlignet med 2013, mens faldet i fjerde kvartal af 2014 kun var på 6 procent.