Højeste væksttal i eurozonen siden finanskrisen

Det europæiske bruttonationalprodukt, BNP, er vokset med 0,6 pct. i det sidste kvartal af 2017. For hele året var væksten 2,7 pct. i eurozonen, viser nye tal fra Eurostat.

Det europæiske bruttonationalprodukt, BNP, er vokset med 0,6 pct. i det sidste kvartal af 2017. For hele året var væksten 2,7 pct. i eurozonen, viser nye tal fra Eurostat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Det vækker glæde hos Dansk Erhverv.

»Det europæiske opsving er dermed det stærkeste siden finanskrisen, hvilket selvsagt er godt for dansk økonomi, som i høj grad afhænger af den europæiske udvikling,« siger cheføkonom i Dansk Erhverv, Steen Bocian.

Til sammenligning voksede det danske BNP kun i omegnen af 2,0 pct.

»Når det er sagt, så skal vi naturligvis være glade for det europæiske opsving - og det ser glædeligvis ud til at fortsætte i år,« siger han.

Hos Dansk Industri glæder man sig også over tallene, der kan smitte af på danske virksomheder.

»Det europæiske opsving kører på sit femte år, og 2017 blev året hvor hele EU kom med på opsvinget. De seneste fem års fremgang har løftet beskæftigelsen til nye højder og fået mere end otte mio. europæere ud af ledighedskøen,« siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

»De økonomiske tillidsindikatorer ligger på et utrolig højt niveau, hvilket giver en klar forventning om fortsat fremgang i Europa i 2018. Den stærke efterspørgsel giver vores eksport til EU-landene ny luft under vingerne, men på de fjernere markeder udfordres eksporten af den stærke euro,« siger han.