Hjort: Dansk økonomi kan stå imod slag fra brexit

Det britiske farvel til EU vil påvirke negativt, men dansk økonomi er stærk, fastslår Claus Hjort Frederiksen.

Nu har de britiske vælgere så afgjort, at Storbritannien skal ud af EU, og det skaber usikkerhed, lyder det i en kommentar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Det bliver dyrt for Danmark, at Storbritannien forlader EU. Det stod at læse i Økonomisk Redegørelse, som Finansministeriet offentliggjorde i maj.

Her havde regeringens embedsfolk regnet sig frem til, at væksten i det danske bruttonationalprodukt ville reduceres med 0,25 procentpoint i 2016 og 0,5 procentpoint i 2017, hvis Storbritannien forlader EU.

Nu har de britiske vælgere så afgjort, at Storbritannien skal ud af EU, og det skaber usikkerhed, lyder det i en kommentar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

»I vores seneste prognose for dansk økonomi gjorde vi samtidig klart, at de økonomiske udsigter kunne blive påvirket negativt, hvis der ikke var tilslutning til et fortsat EU-medlemskab i Storbritannien.«

»Resultatet af folkeafstemningen ændrer dog ikke ved, at dansk økonomi grundlæggende er sund og i fremgang, og således kan stå imod en midlertidig afdæmpning i væksten,« lyder det fra finansministeren.

Aktiemarkeder verden over, herunder det danske, har taget imod nyheden om Storbritanniens exit fra EU med kursfald. Investorerne har dog tilsyneladende i en vis udstrækning søgt tilflugt i danske kroner, der styrkes fredag morgen.