Danske selskaber i massive fald efter Brexit

Aktiehandlen er i fuld gang, og der er blodbad på Københavns Fondsbørs. Se, hvilke aktier der bliver hårdest ramt.

Opdateres...

Det danske aktiemarked er åbnet til en sort fredag. I de forløbne dage har forventningen om at Storbritannien ville blive i EU givet kursstigninger på aktiemarkedet, men i dag punkteres prisstigningerne som en ballon, da det står klart, at briterne har stemt nej til EU.

Den danske børs åbner med kæmpe kursfald over hele linjen. Det ledende danske C20 Cap indeks faldt med 9,5 procent fra markedets åbning men har nu rettet sig lidt og falder 5,22 procent.

»Det er en forlængelse af den udvikling, vi har set i Asien både på aktiemarkedet og valutamarkedet. Den åbning vi ser i Europa er i høj grad et udtryk for, at investorerne tager risiko ud af porteføljen og søger over mod sikre aktiver,« siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i Formuepleje.

De var på fohånd forventet, at finansaktierne ville blive hårdest ramt af et brexit på grund af den store økonomiske usikkerhed og faldende rentemarginaler. Det er da også det billede, der tegner sig fra morgenstunden.

Værst ramt bliver Danske Bank og Jyske Bank, der mister henholdsvis 8,66 og 8 procent af markedsværdien.

Derefter kommer kursfaldene som perler på en snor.

FLSmidth falder med 7,95 procent, Pandora falder med 7,84 procent og Nordea falder med 7,20 procent,

Når vi ser på hvordan Europæiske og britiske aktier bevæger sig, så handler det i høj grad om, hvordan valutaerne klarer sig. De selskaber der klarer sig bedst i Danmark lige nu, er dem der har en eksport uden for Storbritannien. Et selskab som Novo Nordisk har jo langt den største del af sin eksport mod USA og kun en begrænset del mod Storbritannien,” siger  Otto Friedrichsen. Novo Nordisk falder med 4,14 procent.