Erhvervslivet kræver markante reformer af regeringen

Regeringsgrundlaget giver kun 8.800 nye job, og det slet ikke nok, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening, der kræver nye markante reformer.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) forventer, at beskæftigelsen vil stige med godt 80.000 frem mod år 2020, som følge af reformer, som blev fremlagt sidst partiet var i regering eller, som de stemte for i opposition. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye beregninger, foretaget af de to tænketanke Cepos og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, viser, at regeringens nuværende tiltag i regeringsgrundlaget kun vil skabe 8.800 nye job, skriver Jyllands-Posten Finans.

Det får Dansk Arbejdsgiverforening til at kræve nye markante reformer af regeringen.

»De 8.800 er da et bidrag, men vores forventning til trepartsforhandlingerne er, at der skal lægges noget oven i de 8.800 – og ikke bare et ubetydeligt tal,« siger Erik Simonsen, underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Organisationen kom i foråret med et katalog af forslag, der skulle flytte 85.000 fra offentlig forsørgelse over i arbejdsstyrken.

Arbejdsgiverne oplever et stigende behov for mere arbejdskraft, og deres krav er klare: Der skal snart leveres på den store skala og gerne ved de trepartsforhandlinger, som regeringen har lagt op til i det nye år.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mener dog, at regeringen er godt på vej. Han forventer, at beskæftigelsen vil stige med godt 80.000 frem mod år 2020, som følge af reformer, som blev fremlagt sidst partiet var i regering eller, som de stemte for i opposition, skriver Jyllands-Posten.