Faglærte får det første job ved deres læremester

Syv ud af 10 faglærte bliver ansat ved den virksomhed, hvor de var i praktik under deres uddannelse, viser undersøgelse. Det bør få flere virksomheder til at tage lærlinge, mener chefanalytiker ved Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

ARKIVFOTO. - Martin er i praktik på Point S Dækcenter i Randers vias Randers FC Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Som nyuddannet faglært er der stor sandsynlighed for, at du bliver ansat i den virksomhed, hvor du var i praktik.

Syv ud af 10 lærlinge får nemlig deres første job ved deres læremester, viser en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, skriver Jyllands-Posten.

Analysen er blevet til på baggrund af data fra 21.000 faglærte, som færdiggjorde deres uddannelse i 2012, og resultatet bør få flere virksomheder til at tage en lærling, siger chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Mie Dalskov Pihl. Hun mener ikke, at virksomhederne i dag lever op til deres ansvar.

»Vi har den seneste tid været vidne til adskillige overskrifter om, at vi i fremtiden vil opleve en massiv mangel på faglært arbejdskraft. Med denne analyse i hånden kan vi nu tydeligt sige til virksomhederne, at de indenfor de tre-fire år, som det typisk tager at uddanne faglært arbejdskraft, selv kan sikre sig den arbejdskraft, som de skriger efter,« siger Mie Dalskov Pihl til avisen.

Tidligere har en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd vist, at kun hver fjerde virksomhed med minimum fire ansatte tager en lærling.