Dansk Folkeparti undrer sig over reel nulvækst

Regeringen får ikke mange plusser for den økonomiske redegørelse i Dansk Folkepartis karakterbog.

»Efter 2015 forventer man en realvækst på 0,1 procent. Det er vel det tætteste, man kan komme på nulvækst. Det er ret interessant, at regeringen skriver det så tydeligt i Økonomisk Redegørelse,« siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen (DF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det falder Dansk Folkeparti for brystet, at regeringens prognose for dansk økonomi nærmer sig nulvækst, når vi når frem til 2016.

»Efter 2015 forventer man en realvækst på 0,1 procent. Det er vel det tætteste, man kan komme på nulvækst. Det er ret interessant, at regeringen skriver det så tydeligt i Økonomisk Redegørelse,« siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen (DF).

Økonomiminister Morten Østergaard (R) har torsdag fremlagt Økonomisk Redegørelse, og realvæksten for det offentlige forbrug ser umiddelbart noget bedre ud for indeværende år og for 2015, end den gør for 2016. Men det giver Dansk Folkeparti ikke meget for.

»Det er kun ud fra, at man har øget forbrug på asylområdet,« siger René Christensen med henvisning til de stigende antal asylansøgere fra Syrien.

Heller ikke overskuddet i statskassen for 2014 på 34 milliarder kroner, som opstår ved en omlægning af kapitalpensioner, imponerer finansordføreren.

»Overskuddet kommer jo ved, at man bruger fremtidens penge. Det er penge, der kommer til at mangle på et senere tidspunkt. Og det er jo også derfor, at der bliver en pæn bundlinje for 2014,« siger René Christensen og understreger:

»Når en befolkningsgruppe går på pension i 2034, eller hvornår det nu er, så kommer man til at mangle de her milliarder, som desværre er blevet brugt nu«.

Dansk Folkeparti glæder sig dog over, at Morten Østergaard torsdag kan berette om en vækst i den private beskæftigelse på 30.000 siden midten af 2013. Og så alligevel ikke.

»Det er lidt sværere at kigge på, om det er østeuropæisk eller dansk arbejdskraft. Vi vil bruge den kommende tid til at se på, hvilken type borgere, der er kommet i beskæftigelse,« siger René Christensen.