Optimistisk minister: Det lysner for dansk økonomi

Det står ifølge økonomiministeren ikke helt skidt til med dansk økonomi. Blandt andet giver et milliardoverskud grund til optimisme.

Der er ifølge økonomiminister Morten Østergaard (R) gode grunde til at være optimistisk på dansk økonomis vegne. Det understreger han ved torsdagens præsentation af Økonomisk Redegørelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et overskud på 34 milliarder kroner i 2014 og 30.000 flere i beskæftigelse siden midten af 2013.

Der er ifølge økonomiminister Morten Østergaard (R) gode grunde til at være optimistisk på dansk økonomis vegne. Det understreger han ved torsdagens præsentation af Økonomisk Redegørelse.

»Vi har bragt Danmark i form til at gribe opsvinget. Vi har nu haft fem kvartaler i træk med vækst og stigende beskæftigelse. Det går ikke hurtigt, men det lysner efterhånden for dansk økonomi,« siger Morten Østergaard.

En omlægning af kapitalpensioner vil ifølge regeringens skøn give et overskud på de offentlige finanser på 34 milliarder kroner. Og Morten Østergaard er ikke sen til at give regeringen æren for den udvikling.

»Regeringen har i de seneste år ført en aktiv krisepolitik, hvor vi hele tiden har balanceret hensynet til beskæftigelsen og hensynet til en sund og ansvarlig offentlig økonomi. Samtidig har vi gennemført en stribe reformer, der har skabt et godt fundament for et holdbart opsving i dansk økonomi,« siger Morten Østergaard.

Økonomiministeren lægger derudover vægt på, at der er kommet mere gang i ansættelserne på det private arbejdsmarked. Ledigheden ventes at falde fra 153.000 i år til 135.000 til næste år og 130.000 i 2016.

Væksten i bruttonationalproduktet i 2014 skønnes at blive beskedne 0,75 procent og 1,5 procent i 2015.