Aktier: Genmab buldrer frem i mørkegrønt marked

Det danske aktiemarked åbnede alt overvejende klædt i grønt - mørkegrønt. Og Genmab trækker markant op efter meddelelsen om godkendelse af et kræftmiddel i USA.

Læs mere
Fold sammen

Genmab satte mandag rekord, og den blev slået tirsdag morgen med et par træskolængder. Aktien ligger efter et kvarters handel 11 pct. højere i 825 kr. Det er største stigning i C20 og blandt samtlige danske aktier.

Den danske eliteindeks - C20 Cap - stiger 1,4 pct. 15 minutter efter åbningen til 1021,69 med samtlige aktier i plus. Kun otte af samtlige danske aktier falder ved åbningen.

Genmab har fået godkendt kræftmidlet Daratumumab i USA af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA. Det gælder i første omgang til behandling af patienter, som lider af knoglemarvskræft og har været igennem flere forskellige behandlingsforløb.

Som konsekvens af godkendelsen hæver Genmab sine forventninger til regnskabsåret 2015. Selskabet, der er noteret på børsen i København, venter nu en omsætning på 1020-1100 mio.kr., hvilket er 300 mio. kr. mere end den hidtidige prognose.

Driftsoverskuddet ventes at blive 625-700 mio.kr. mod tidligere forudset 325-400 mio.kr. Nordea har løftet kursmålet på Genmab til 949 kr. fra 825 kr.

NNIT, der sluttede uændret i 163 kr. mandag, har leveret regnskab for tredje kvartal lidt før åbningen. Det reagerer markedet ikke på, da aktien ligger uændret.

Vestas får omtale i tirsdagens udgave af Børsen, der skriver, at det globale analysefirma Make opjusterer forventningerne til efterspørgslen af vindenergi i USA i 2016. Opjusteringen sker på baggrund af usikker fremtid for skattefradragsordningen PTC. Vestas stiger 1,6 pct. til 434 kr.

GN Store Nord stiger 0,7 pct. til 128,80 kr. Der vil være fokus på selskabet omkring middagstid, da Højesteret afsiger dom i en skattesag. GN Store Nord kræver ret til at fremføre et uudnyttet skattemæssigt underskud i et amerikansk selskab på 965 millioner. Skatteministeriet siger nej.

Investorerne tygger også videre på Topdanmark-regnskabet fra mandag. Det skuffede, men aktien steg alligevel 0,6 pct. til 179,10 kr. mandag, selvom investorerne startede med at sende aktien ned efter regnskabet for tredje kvartal, der landede en spids under det forventede. Tirsdag stiger aktien 1,1 pct. til 181 kr.

Senere tirsdag kommer der tredje kvartals regnskab fra Østjydsk Bank og fjerde kvartalsregnskab fra Gabriel Holding.