Aktier: Udsigt til flot aktieåbning med Genmab i fokus

Der er en pæn positiv dag i vente på det danske aktiemarked tirsdag med Genmab i hovedfokus. Investorerne ser ud til at have kastet frygten af sig efter weekendens angreb i Paris.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter dansk børslukketid mandag er det amerikanske aktiemarked steget pænt, og i Asien er stemningen også pænt optimistisk. Desuden peger europæiske futures på stigninger på over 1 pct., mens de amerikanske ligger uændrede tirsdag morgen.

Blandt selskaberne herhjemme vil der særligt være fokus på biotekselskabet Genmab, der mandag satte rekord i 744 kr. efter en stigning på 1,3 pct. Der bør være mere i aktiekursen tirsdag, hvor der tages usikkerhed ud af aktien, da selskabet har fået godkendt kræftmidlet Daratumumab i USA af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA. Det gælder i første omgang til behandling af patienter, som lider af knoglemarvskræft og har været igennem flere forskellige behandlingsforløb.

Som konsekvens af godkendelsen hæver Genmab sine forventninger til regnskabsåret 2015. Selskabet, der er noteret på børsen i København, venter nu en omsætning på 1020-1100 mio.kr., hvilket er 300 mio. kr. mere end den hidtidige prognose.

Driftsoverskuddet ventes at blive 625-700 millioner kroner mod tidligere forudset 325-400 millioner kroner. Senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen siger til Ritzau Finans, at han venter, at Genmab-aktien vil stige omkring 5 pct. fra åbningen.

Nordea har løftet kursmålet på Genmab til 949 kr. fra 825 kr.

NNIT, der sluttede uændret i 163 kr. mandag, leverer regnskab for tredje kvartal lidt før åbningen.

Vestas får omtale i tirsdagens udgave af Børsen, der skriver, at det globale analysefirma Make opjusterer forventningerne til efterspørgslen af vindenergi i USA i 2016. Opjusteringen sker på baggrund af usikker fremtid for skattefradragsordningen PTC. Vestas lukkede mandag i 427,20 kr. efter en stigning på 2,5 pct.

Investorerne tygger også videre på Topdanmark regnskabet fra mandag. Det skuffede, men aktien steg alligevel 0,6 pct. til 179,10 kr. mandag, selvom investorerne startede med at sende aktien ned efter regnskabet for tredje kvartal, der landede en spids under det forventede.

GN Store Nord, der steg 0,5 pct. til 128,30 kr., vil være i fokus omkring middagstid, da Højesteret afsiger dom i en skattesag. GN Store Nord kræver ret til at fremføre et uudnyttet skattemæssigt underskud i et amerikansk selskab på 965 millioner. Skatteministeriet siger nej.

Der kommer regnskaber tirsdag tredje kvartals regnskab fra Østjydsk Bank, der lukkede uændret i 5,35 kr. mandag.

Gabriel Holding, der lukkede med et fald på 0,5 pct. til 216 kr., kommer med tal for sit fjerde kvartal.