425 millioner kroner skal afværge kaos i Skat

Skatteministeren vil ansætte 300 ekstra medarbejdere for at sætte turbo på sagsbehandlingen.

Sagsbehandlingen i Skat har været under kraftig beskydning i de seneste år. Nu forsøger skatteminister Morten Østergaard (R) at undgå mere kaos med en massiv kapitalindsprøjtning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Sagsbehandlingen i Skat har været under kraftig beskydning i de seneste år. Nu forsøger skatteminister Morten Østergaard (R) at undgå mere kaos med en massiv kapitalindsprøjtning.

Det skriver Politiken.

Ifølge avisen vil ministeren have en ekstra bevilling på den nye finanslov for 2015 på 425 millioner, som skal bruges til at ansætte 300 nye medarbejdere i Skat og Skatteankestyrelsen.

Manøvren er et forsøg på afværge en ny klagestorm, da antallet af klagesager om grundforbedringer er så mange, at en del af dem først har udsigt til at være afgjort i Skat i 2025.

» Vi kan ikke længere stå model til så ringe en behandling af borgerne. Derfor tager vi det her helt ekstraordinære skridt at tilføre systemet en betragtelig millionbevilling på et tidspunkt, hvor alle ved, at pengene ikke hænger på træerne - det er simpelthen nødvendigt,« siger Morten Østergaard.

En ny status fra Skatteministeriet viser også, at sagsbehandlingstiderne i 2017 vil nå helt op på 40 måneder, hvis Skatteankestyrelsen ikke får flere ressourcer.