Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Regering og DF bygger parallelsamfund

Det civile Danmark er en krumtap i integrationen. Men integrationsydelsen skal op til kontanthjælpsniveau, fordi man ikke kan sulte mennesker ind i fællesskabet.

Formand for Kristendemokraterne, Stig Grenov. Arkivfoto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Indførelsen af »hjemsendelsesydelse« til flygtninge gør dem mere udsat for isolation fra det danske samfund. Ikke fordi de har et ønske derom, men fordi Dansk Folkeparti og regeringen ikke vil dem.

Pudsigt nok var det selvsamme regering, der i 2018 definerede parallelsamfund som et, der er fysisk eller mentalt isoleret og følger egne normer og regler uden noget nævneværdigt ønske om kontakt til det danske samfund.

Flygtningene stuves sammen i »ghettoer« af billige boliger. Busbillet til danskkursus vil der ikke være penge til, og børnene får hverken råd til fodbold eller bare deltage i en børnefødselsdag. Hensigten er formentlig, at de ikke kommer til at føle sig danske. KD frygter, at missionen lykkes.

Hvad enten flygtningene får mulighed for at rejse hjem eller ej, er et sundt liv det vigtigste, vi kan give dem med i bagagen. Kaster staten familierne ud i ekstrem fattigdom overlades al hjælp og støtte til rabiate islamister eller bandegrupperinger. De tilbyder børnene en identitet og karriere langt fra lovens rammer. Det er miljøer, der vil dyrke fortællingen om et Danmark, som har vendt den fremmede ryggen midt i elendigheden. Og de har desværre noget at have det i, når en enlig forsørger skal få råd til mad, tøj og bolig for ca. 10.000 kr. om måneden før skat.

Heldigvis er der danske, som kæmper for at bryde isolationen. Fra Indre Mission til Venligboerne er der borgere, som målrettet modarbejder regeringens politik. Med sprogcafeer, sociale arrangementer og uddeling af livsfornødenheder involverer de fremmede mennesker i dansk kultur og praksis. De fremmer danske normer og traditioner og siger et velfortjent velkommen.

I KD ser vi det civile Danmark som en krumtap i integrationen. Men integrationsydelsen skal op til kontanthjælpsniveau, fordi man ikke kan sulte mennesker ind i fællesskabet. Vi vil give arbejdsgiverne forsikring om, at de medarbejdere, de møjsommeligt har oplært, ikke bliver smidt ud dagen efter. Vi vil med den ene hånd stille krav til flygtningene om dansk sprog og respekt for loven. Med den anden vil vi byde velkommen med adgang til skole og uddannelse og adgang til arbejdsmarkedet.