Lad os få Formel 1 til Lolland

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg er stor tilhænger af Formel 1, og tanken om at have et Formel 1-løb i Danmark er derfor meget velkommen. Men at placere det i København er ikke gennemtænkt.

Københavns turistråd klapper i deres små hænder, og ja, vi skal gøre opmærksom på vores lille andedam ude i den store verden, og et Formel 1-løb vil være en kærkommen eksponering af vores land, ligesom verdensmesterskabet i cykling var det med start i København og det tilbagevendende Copenhagen Marathon og Triathlon.

Men byg dog en bane på Lolland. Udkantsdanmark har brug for noget hjælp. Placer den i området mellem Sakskøbing, Maribo og Knuthenborg ved Bandholm, så det er let at komme til den sydfra og nordfra.

Man skal ikke lukke store hovedfærdselsveje i København i mange dage før løbet. København, der i forvejen gerne vil af med bilerne.

Indstil ministerbilernes GPS på Lolland og brug nogle penge på området. Vi kan ikke vente på, at store virksomheder måske placerer deres virksomheder i området, ligesom Apple i 2019 flytter ind i Kassø vest for Aabenraa og ved Foulum i Viborg.

Det vil koste penge, ja, men det koster også penge, at mange i området er på overførselsindkomst. Lad dem få et arbejde med at opføre et sådant anlæg, og bagefter job med at servicere alle de udenlandske og nationale gæster, der vil komme til. Jeg er sikker på, at Kongehuset har et par repræsentanter, der meget gerne kører forrest til Lolland.