Susanne Bier i nyt dansk filmeventyr

Den danske stjerneinstruktør Susanne Bier er efter en årrække med amerikanske film igen klar til at prøve kræfter med danske film. Sammen med makkeren Anders Thomas Jensen har hun fået produktionsstøtte til at indspille filmen »En Chance Til«.

Filminstruktør Susanne Bier vandt i 2011 en Oscar for bedste udenlandske film. Nu er hun i gang med endnu en dansk film. Fold sammen
Læs mere
Foto: Les Kaner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Susanne Bier er en af Danmarks ubestridt største filminstruktører i moderne tid, og efter en stribe amerikanskproducerede filmprojekter er hun igen klar til at instruere film på hjemlig grund. Det fremgår af Det Danske Filminstituts hjemmeside, skriver Filmmagasinet Ekko.

Ifølge hjemmesiden har Susanne Bier og hendes faste danske makker, instruktøren Anders Thomas Jensen, modtaget produktionsstøtte på næsten ni millioner kroner til et nyt og spændende filmprojekt ved navn »En Chance Til«.

Selvom der tidligere har været spekulationer om, at Susanne Bier ville forlade filmproduktionsselskabet Zentropa, er det angiveligt der, filmen skal produceres. Det er dog endnu ikke offentliggjort, hvad filmen skal handle om, men efter alt at dømme, så skal en, måske flere, babyer spille en rolle, da det allerede nu er meldt ud, at der vil blive afholdt casting af drengebabyer i starten af november.

Inden man får at se, hvilken rolle babyen eller babyerne skal spille, kan man se frem til det amerikanske kærlighedsdrama »Serena«, som skulle få premiere i februar. Her spiller Bradley Cooper over for Jennifer Lawrence, som de også gjorde det i filmen »Silver Linings Playbook« fra 2012.

Andre amerikanske projekter med Biers navn på lader til gengæld vente på sig. I 2011 kom en nyhed om, at Bier skulle genindspille den franske thriller Rapt, men siden har man ikke hørt noget til filmen.

Makkerparret Susanne Bier og Anders Thomas Jensen står bag danske filmsucceser som »Elsker dig for evigt«, »Brødre«, »Efter Brylluppet«, »Hævnen« og »Den skaldede Frisør«.

I 2011 vandt Susanne Bier en Oscar for filmen »Hævnen«.