Seerne elsker Ali og Hassan

DR’s kontroversielle julekalender har fat i TV-folket.

Den heftige debat om DRs voksenjulekalender »Yallahrup Færgeby« har tilsyneladende ikke just været dårlig for seriens seertal: Mellem 136.000 og 227.000 seere stillede fra 1.-4. december ind på DR2 kl. 22.20 for at følge dukkerne Ali og Hassan og deres færden i ghettoen blandt pushere, pigebander, kulturradikale skolelærere og deprimerede alkoholikere. Tallene er høje for en nicheproduktion på DR2 på det tidspunkt af aftenen.

Dukkeseriens karikerede portrætter af både indvandrere og etniske danskere har sendt øjenbrynene godt op i panden på debattører fra flere lejre. På det konservative website og diskussionsforum uriasposten.net mener flere, at »Yallahrup Færgeby« uberettiget fejrer en gruppe mennesker, der slet ikke holder jul. Og den indiskfødte politiker og børnebogsforfatter Manu Sareen (R) er en del af en gruppe kulturpersoner med indvandrerbaggrund, der overvåger serien med kritiske øjne.

Oveni de pæne seertal kommer desuden de webbrugere, der vælger at gå ind og se »Yallahrup Færgeby« online. På DR-adressen www.dr.dk/yallahrup ligger de viste afsnit inklusive aftenes aktuelle, plus interaktivt ekstramateriale.