»Så venter vi bare på det store krak, der må indfinde sig i næste afsnit. Hvem mister det, de havde før?«

Sæsonen er ved at lakke mod enden i den danske tv-serie »Badehotellet«.

Bodil Jørgensen som hotelfrue har gang i kødgryderne på Bade­hotellet. Foto: Mike Kollöffel/TV 2 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var kærestesorger i dette næstsidste afsnit af den sæson, der snart lakker mod enden i TV 2s mandagsserie »Badehotellet«. Tag nu Fie, som Rosalinde Mynster spiller med en lysende, naiv sødme, fra hun står op, til hun går til køjs.

Endelig kom det for en dag, at den sindige, men halvt upålidelige Morten (Morten Hemmingsen) er spritsmugler: »De køber sprit nede i Tyskland, og så smugler de det til Norge og Sverige, hvor det er forbudt,« som det blev sagt – og sådan er det jo stadig, skulle jeg hilse og sige. Ja, han havde endda sin endnu mere skruppelløse, svenske skipper med en tur inden om badehotellets kulisser og det frilandsmuseum af en bondestue, han bor i.

Sverir Gudnarson spillede sidstnævnte med en tvetydighed, som klædte en serie, der ellers ikke gør meget i den slags. At den charmerende skurk nåede at stikke til søs med Bjarne Henriksens tobaksfabrikant i sidstnævntes nye yacht og derved undgik at blive anholdt, var ikke så underligt – med tanke på den teaterjyske træghed, Peter Gilsforts panserbasse lagde for dagen.

Manden var gift i forvejen

Knust hjerte i anmarch var der også hos seriens lille skat med pagehår, grossererdatteren Amanda, som Amalie Dollerup spiller som en hvilken som helst pige af i dag. Det viste sig selvfølgelig, at Anders Juuls arkitekt havde et lidt mere kulturradikalt syn på ægteskabet, end hun havde regnet med. Gift i forvejen! Og en lang næse var der til Lars Ranthes grosserer med det-kan-du-ederbrodereme-bide-spids-på-kammerat-diktionen.

Han må nu se sine sommerhusdrømme truet af Mortens landopkøb, en tak for sidst. »Har I ikke fået købt den jord endnu?« var der nogen, der ville vide, og det må man nok have lov at spørge om, for det er der gået megen tid med at snakke om i denne sæson. Det er der også om den baby, Cecilie Stenspils pastelyndige kontorcheffrue venter med sin mand. Betyder det venlige brud med Jens Jacob Tychsens skabagtige skuespiller, at vi nu slipper for flere rendez-vous’er på værelset mellem de to? Tak for det.

Så venter vi bare på det store krak, der må indfinde sig i næste afsnit. Hvem mister det, de havde før? Det bliver det store spørgsmål. Måske sniger der sig ligefrem en veritabel tragedie ind i det, der er en solbeskinnet folkekomedie forklædt som let fordøjeligt melodrama – eller er det omvendt? Det kan man drømme om, nu hvor man kan konstatere, at skuespillerne har revolteret mod den overgjorte spillestil og i det store og hele er ved at finde et troværdigt niveau, der gør »Badehotellet« til tilforladeligt tidsfordriv.

Hvad: »Badehotellet«, sæson to, afsnit seks. Hvem: Manuskript: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Instruktion. Fabian Wullenweber. Hvor: TV 2, mandag kl. 20.