Leverpostej og kærlighed

Aftenens afsnit af TV 2-serien »Badehotellet« havde scener, der ligefrem mindede om troværdighed.

Kulturradikale arkitekter flyver selvfølgelig med drager som en anden PH: Max Berggren (Anders Juul) ormer sig ind på Amanda (Amalie Dollerup) i »Badehotellet«. Foto: Mike Kollöffel/TV 2. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Kan De få liv i den?« Sådan lød den første replik i mandag aftens kapitel af »Badehotellet«.

Et passende spørgsmål fra Lars Ranthes brovtende grosserer. De talte vist nok om en bil, men vi stiller det straks videre til manuskriptforfattere og instruktør og konstaterer, at der i hvert fald var ansatser til noget andet og mere i aftenens afsnit – hvorfor ikke bare sige noget bedre – der fungerede på andre præmisser end den hårdhændede folkekomedies.

Sneg der sig ikke ligefrem en smule alvor og vemod ind i enkelte scener? Noget der ligefrem mindede en smule om troværdighed? I hvert fald var konfrontationsscenen – snart en af mange – mellem Cecilie Stenspils smukke, nu gravide kontorcheffrue og hendes elsker, den skabagtige charmeklud af en skuespiller (Jens Jacob Tychsen) lige ved at forestille en samtale, som to rigtige mennesker faktisk kunne have.

Og Mads Willes homoseksuelle greve og hans desperate forsøg på at lægge sine tilbøjeligheder bag sig eller komme videre – det sidste i et halvt samarbejde med sin forlovede (Amalie Dollerup) – rummede også kernen af vemod. Man tog sig faktisk i at overveje, hvor det mon skal ende? Stikker han af med Simon Le Dous’ badejern?

Vi er trygt, hvor vi plejer at være

Bortset fra det er vi trygt, hvor vi plejer at være i denne serie, der stadig minder om en filmatiseret særudgave af Familie Journalen, komplet med ugebladsnoveller, halv­gående vitttigheder og madopskrifter: Alle disse panoreringer hen over leverpostejen, alle disse klodsede replikker, hvor vi lige skal have kastet referencer til tiden ind.

Men underholdningsværdien kom da helt i top, da Ole Thestrups ellers stærkt afdøde hotelfatter pludselig sad på sengen, manet frem i en spiritistisk seance med grosserer­parrets yngste og Sonja Oppenhagens medie. Det stak helt af, som de unge ville sige, men hellere kukkuk end gabgab. Lidt liv i teaterkludene kom der også, da Lise Baastrup meldte sin ankomst som revystjernen Dagny Olsen, »Badehotellet«s svar på Liva Weel.

Men ambitionen om at være andet og mere end en ejendommeligt gammeldags hyggespreder og sjæletrøster er »Badehotellet« ikke. Det er den bestilt til, det lever den op til på sin egen bastante facon. Så må man selv om, hvorvidt man vil bruge tid af sit korte liv på det.

Hvad: »Badehotellet«, sæson 2, afsnit 4.

Hvem: Manuskript: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Instruktion: Fabian Wullenweber.

Hvor: TV 2, mandag aften kl. 20.