Roskilde bliver tør og solrig med op til 23 grader

...men regntøjet skal alligevel pakkes

Roskilde Festival får dejligt vejr næsten alle dage. Få byger kan dog ramme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Birch
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årets Roskilde Festival ser ud til at blive en lun og tør omgang. DMIs prognoser tegner nemlig rigtig godt for de mange glade festivalfolk.

Lørdag d. 29 juni vil tusindvis af festvalgæster indtage Roskilde Festivals campingarealer, og det ser ud til, at kan man slå sit telt op i tørvejr.

"Umiddelbart ser det ud til at starte med solskin og pæne temperaturer mellem 18 og 20 grader og næsten ingen vind. Så det ser rigtig godt ud på lørdag," siger vagthavende meteorolog ved DMI, Michael Skelbæk til AOK.dk.

Så det starter altså lovende for de musikfans, der allerede indtager campingområdet lørdag.

Der kan dog komme lidt regn natten mellem lørdag og søndag, og det vil også kunne drille en smule søndag morgen, hvor temperaturerne vil ligge på cirka 17-18 grader.

Uge med godt vejr

Hele ugen op til musikken begynder torsdag ser det ud til at blive rigtig pænt vejr med temperaturer, der varierer fra 17-18 grader helt op til 23 grader. De 23 grader rammer onsdag, der på nuværende tidspunkt altså ligner årets varmeste festivaldag.

Under selve musikdagene vil temperaturerne ligge mellem 18-20 grader, og her kan byger forekomme.

Alt i alt tyder det altså på at festivalen i år bliver lun og nogenlunde tør, men der vil formentligt komme et par byger hist og pist.

"Det ser ud til en tør omgang med ret godt vejr. Men man skal nok ikke helt undgå at pakke regntøjet," siger Michael Skelbæk.

De gode vejrnyheder ligner altså stabilt, dansk sommervejr uden hverken massive regnmængder eller ekstremt varme temperaturer.