13 syrede madevents på Roskilde

Grødmesterskaber, leg med maden og vegansk tømmermandsbrunch er blandt Roskilde Festivalens madtilbud.

Foto: Nanna Kreutzmann / ROCKPHOTO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er rigtig mange, der lytter med, når Roskilde Festivalen annoncerer årets musikprogram. De seneste år er madprogrammet begyndt at få sin del af opmærksomheden. Og det er fordi lige præcis mad er blevet en af Roskildes indsatsområder.

Det er vist nok stadigvæk en musikfestival, men maden trænger sig alligevel mere og mere på. De sidste par år har Roskilde opgraderet voldsomt på madsiden, så det også er muligt at få andet end kolde fritter, lunkne øl og shawarma der drypper af dressing.

Der vil foregå 13 forskellige madevents på årets Roskilde Festival og madevent-programmet løber hele ugen fra søndag d. 30. juni til søndag d. 7. juli med både madevents, madinstallationer og workshops.

Her er tre hurtige bud på sjov mad:

Roskildemesterskaberne i grød
Hvad siger I til gratis grød fra torsdag til lørdag? Fint nok, så deltag i Roskildemesterskaberne i grød. Hvis dommerne mener, at jeres camp laver den bedste grød, så vinder i sørme en præmie, hvor I kan spise gratis grød hele festivalen fra Grøds bod i Food Court.

Selve grøddysten foregår onsdag d. 3. juli kl. 11-13 ved Agora C.

Læs også: Nyt site forudser Roskilde-vejret

Leg med maden
Mor og far sagde altid ’du må ikke lege med maden’. Well, payback time. Roskilde siger du SKAL lege med maden i denne vegetariske bonanza af frugt og grøntsager, som ligger langt fra hverdagens tomater og agurker.

Fredag d. 5. juli kl. 15-17 ved Stalden. Pris 100 kr.

Vild mad
De nordiske kokke går amok i urter plukket i skoven. Nu er muligheden der for at gå amok i de dyr, der færdes omkring urterne. Søndag kan man, bogstavelig talt, at få fingrene under huden på dyrene og lære, hvordan vildtet skal håndteres – og ikke mindst, hvor dejligt det kan smage. Vildt nok.

Søndag kl. 13-15 ved Dommertårnet. Gratis

Hvad: Roskilde Festival - More Than Eating
Hvornår: Fra søndag d. 30. juni til søndag d. 7. juli
Hvor: Over hele festivalen
Hvor meget: Det kræves billet til de fleste madevents og priserne varierer.
Hvordan: Bestil billet og læs mere her