Roskilde er meget mere end klam fastfood

I år kan du bl.a. nyde stenalderkost, grød og kunstfærdige konditorkager

Der skal være masser af alternativer til fastfood på Roskilde Festival. Det sørger konceptet More Than Eating for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Klavs Bo Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun musikken og alkoholen, der er i centrum på Roskilde Festivalen. Maden - og den lækre af slagsen - er blevet en massiv medspiller på dyreskuepladsen.

Grød, stenalderkost, konditor-mesterværk og højtbelagt smørrebrød. Det er blot en brøkdel af det massive udvalg af lækker kvalitetsmad, der bliver serveret på årets Roskilde Festival.

For tredje år i træk, byder Roskilde Festival på et ambitiøst madevent-program - More Than Eating, der vil tilfredsstille selv de mest kræsne smagsløg.

Men hvorfor er maden blevet så væsentlig og vigtig en del af Roskilde?

»Vi skal alle have noget i skrutten, og når man er på en festival i ni dage, kan man ikke bare leve af fastfood. Roskilde vil også gerne skille sig ud på europæisk plan og sende folk hjem med en rigtig god oplevelse,« siger Mikkel Sander, ansvarlig for Roskilde Festivals madstrategi til AOK.dk.

»Vores ambition er, at festivalens madevents skal give deltagerne et indblik i noget nyt, noget særligt, noget sjovt og noget lærerigt omkring mad og måltider. Der skal leges, undres og prøves grænser af – og det skal frem for alt være en oplevelse, som man tager med sig, når festivalstøvet er vasket af,« siger Mikkel Sander.

Spis hos mormor

I år kan man blandt andet dyste i roskildemesterskaberne i grød, spise hos mormor, smage på Lolland Falster, dyste på festivalens flotteste højtbelagte og tage til Afternoon High Tea hos mesterkonditoren Nikolaos Strangas.

Selv glæder Mikkel Sander sig til et af de nye områder med mad.

»Jeg glæder mig til en ny foodcourt i en stor hal nær Gloria. Der er 18 nye boder med nye festivalmad-koncepter. Vi stiller samtidig høje krav til økologien og alle boderne i hallerne skal være minimum 60% økologiske. Det bliver nærmest et slagt laboratorium for nye madkoncepter på en festival og der bliver blandt andet stenalderkost, grød og veganer boder.«

Nogle af restauranterne er pop-up og åbner lige pludselig. Andre skal man have billetter til. Men alle kan være med. Til flere af eventsne kan man allerede nu for-booke billetter på festivalens hjemmeside. Der er endnu billetter til salg, da ikke alt er frigivet. Inde på selve festival pladsen kan man fra torsdag købe billetter nær Gloria.

Madevent-programmet løber fra søndag d. 30. juni til søndag d. 7. juli.

Se hele programmet her.