Portræt med budskab, ligefrem

Welling Fold sammen
Læs mere

De fleste af SFs valgplakater ligner de øvrige partiers:

Et forskønnet billede af kandidaten, kandidatens navn og partiets bogstav på listen til kommunal- og regionsvalget.

Og når kommunikationsrådgiverne virkelig har været på overarbejde, indgår også et slogan, der fortæller, hvor enormt markant et parti adskiller sig fra andre. Som for eksempel Det Radikale Venstres: »Det handler om mennesker«. Det med mennesker går de andre partier nemlig ikke ind for.

Men på dagens valgplakat er der en kandidat til Københavns Borgerrepræsentation, som – uhyre effektivt – spiller på den konventionelle plakat på en måde, der falder i øjnene. Sisse Marie Welling har taget udgangspunkt i sit partis kedsommelige valgplakater og tilføjet en maske – et mundbind – af den slags, man undertiden ser japanske turister gå rundt med i Københavns gader, hvor man måske tænker: »Er det ikke lidt overdrevet? Og så her i Korsbæk!«

Men nej, det er dødelig alvor, og den, der kunne finde en løsning på at nedbringe luftforureningen, uden at samfundet gik i stå, burde have nobelprisen og en helt sikker placering i Borgerrepræsentationen.

Plakater skal have signalværdi og skal hurtigt kunne opfattes i forbifarten, for at de kan siges at være vellykkede, og plakater har ikke plads til lange forklaringer. For eksempel på hvordan det med at nedbringe luftforureningen kan ske i praksis. Men lige med masken som tilføjelse til det traditionelle pasfoto formår Sisse Marie Welling at sende et effektivt visuelt budskab, mange nok vil huske. Uden nødvendigvis at stemme på SF.

Sisse Marie Welling SF