Gøgeunge-effekten og den blå kost

Blå Fold sammen
Læs mere

Caroline Stage Venstre

Ved seneste folketingsvalg fornyede Alternativet traditionen for valgplakater med en – omfangsmæssigt – lille en af slagsen.

Udover partibogstavet kunne man læse sætningen »Der er også Alternativet«, og ved at placere plakaten under andre kandidaters plakater blev den både en form for snylteri og en illustrativ kommentar: Der er også et alternativ til det bestående – og det var så det nye partis uhæmmet kreative bidrag til den visuelle forurening af byrummet.

Men lidt har også ret, og ideen er for god til ikke at blive genbrugt af andre som for eksempel Venstres Caroline Stage, der har lavet en tilsvarende gøgeunge- plakat, hvor der står: »... eller stem på DEN BLÅ KOST«.

Det er forfriskende og kækt at bruge sådan et tilnavn, men som kvindelig kandidat til Københavns Borgerrepræsentation skal man måske være varsom med at anvende netop et fejeredskab som billede på sig selv.

I hvert fald hvis man husker historien om manden, der kommer hjem og ser sin kone stå uden for huset med en kost. Hvorefter han noget dumdristigt siger til hende:

»Er du ikke færdig med at feje – eller skal du ud og flyve en lille tur?«

Det er jo nok det første, Caroline Stage og hendes korps af valgstrateger mener, er pointen, og det billede er slet ikke tosset, for det er folkevisdom, at nye koste fejer bedst, og Caroline Stage er blot 26. Heldigt i den forbindelse, at hun stiller op for Venstre, hvis partifarve er blå, og ikke Det Konservative Folkeparti, for Caroline Stage ville næppe have fundet inspiration i et andet gammelt udtryk; nemlig det med at være grøn bag ørene.