Picnic og Molière på scenen

Det bliver en anderledes oplevelse, når Grønnegårds Teatret til sommer spiller sin store forestilling, Molières »Fruentimmerskolen«, i Odd Fellow Palæets have.

Grønnegårds Teatrets direktør, Steen Stig Lommer, i Odd Fellow Palæets have, hvor sommerens store forestilling skal spille med den statelige bygning som baggrund. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der må tages utraditionelle metoder i brug, når man skal rykke en 30 år gammel tradition op med rode og plante den i helt nye omgivelser. Som Grønnegårds Teatret må gøre det i år, hvor teatrets traditionelle store forestilling grundet byggerod må flyttes fra Designmuseum Danmarks have, Grønnegården, til den langt mindre have bag Odd Fellow Palæet: »Det er en meget mindre græsplæne, hvor der slet ikke er plads til, at folk kan sidde på græsset med deres madkurv før forestillingen, som vi har været vant til i Grønnegården. Så i stedet får vi bygget scenen sådan, at man kan sidde på den og spise sin mad. Det, tror jeg, vil blive en sjov, anderledes oplevelse. Og så må folk bare skynde sig at pakke sammen, når klokken ringer første gang – hvis de altså ikke vil risikere at komme med i forestillingen,« smiler teaterdirektør Steen Stig Lommer.

Det har krævet mange strategiske overvejelser at få skabt plads til det sociale samvær, som i alle årene har været en vigtig del af et besøg i Grønnegårds Teatret. Ud over den »spisevenlige« scene er det også aftalt med Odd Fellow Palæets restauratør, at en del af gården foran palæet, ud mod Bredgade, indrettes som en gårdhave med ca. 100 pladser, hvor man kan spise middag før forestillingen.

»Når det nu skal være, tror jeg faktisk, det bliver rigtig hyggeligt herovre. Det er en dejlig have, og vi elsker at være her,« siger Steen Stig Lommer, der har erfaring fra de seneste fire år, hvor teatret hvert år har spillet en mindre forestilling i Odd Fellow Palæets have, sidste år den meget roste »Educating Rita« med Cecilie Stenspil og Flemming Enevold.

I år bliver det så grønnegårdsteater i det store udtræk, der kommer på scenen, nemlig Molières »Fruentimmerskolen« med Johanne Louise Schmidt og Olaf Johannessen i hovedrollerne, mens Helle Dolleris og Jacob Weble spiller det uundværlige tjenestepar.

»Stykket handler om en mand, som er så bekymret og bange for kvinder, at han har valgt at tage en meget ung kvinde og isolere hende fuldstændig fra omverdenen for senere at gifte sig med hende. Men så sker der selvfølgelig hverken værre eller bedre, end at hun fem minutter før brylluppet tilfældigt møder en ung mand, som hun bliver hamrende forelsket i, og så sker der en hel masse,« fortæller Steen Stig Lommer.

»Der er i alt otte skuespillere på scenen i store kostumer og en flot to-etagers scenografi. Så det bliver helt, som det plejer, bare med den forskel, at vi spiller den store forestilling et andet sted,« lover han.

Ligesom de seneste ti år har han desuden lavet aftale med Statens Scenekunstskole om et gæstespil for hele familien. Det bliver forestillingen »Shakespeare tur/retur«, en collage over Shakespeare-tekster.

»Den håber vi at kunne finde et lille hjørne til i den store have på byggepladsen. Det er ikke afgjort endnu, men under alle omstændigheder skal vi nok finde et sted, de kan spille,« siger han.