Kvinden i floden

Fire mænd på fisketur finder en død kvinde i floden og beslutter at tøjre liget til et træ og fiske videre et par dage.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Denne moralsk diskutable situation fra en novelle af Raymond Carver blev i koncentreret form brugt som en af episoderne i Robert Altmans nyklassiker »Short Cuts« og får i Ray Lawrences australske version ekstra penibel karakter i og med, at den døde tilhører landets aboriginale mindretal. Reel eller påstået racisme bliver et sidetema, og eftersom kvinden er blevet myrdet og morderens identitet kendt af publikum, rummer »Jindabyne« også ansats til et kriminalistisk plot, som dog forbliver uforløst.

Primært udvikler de fiskende venners adfærd sig til katalysator for familiære problemer, især i det allerede skrøbelige forhold mellem ægtefællerne Stewart og Claire (Gabriel Byrne og Laura Linney, begge skarpe), og det giver Ray Lawrence sig god tid til at skildre i en bugtet beretning, der så at sige er fyldt med tankestreger, fodnoter og indskudte sætninger.

Det kunne have været gjort mere kortfattet, men med alle sine lunefulde digressioner er »Jindabyne« en klog film fyldt med sund psykologisk næring og smertelige oplæg til selvransagende eftertanke.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse