Kendrick Lamar overrasker med nyt album

Kendrick Lamar er hoppet med på bølgen og udgiver et nyt album uden varsel

Kendrick Lamar optrådte til årets Grammy Awards, hvor han var nomineret 11 gange. Hans optræden havde et klar politisk budskab med hilsener til Black Lives Matter-bevægelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At udgive sit album som en overraskelse er blevet en stor trend i musikbranchen, og torsdag hoppede den 28-årige rappere Kendrick Lamar med på bølgen og udsendte »untitled unmastered«.

Albummet, der ligger tilgængeligt på diverse streamingtjenester og iTunes, ligner umiddelbart kasserede numre fra Lamars anmelderroste album »To Pimp A Butterfly«, som udkom sidste år.

De otte numre bærer ingen titler, men datoerne indikerer, at de blev indspillet i 2013 til 2014 med undtagelse af et enkelt track, som blev indspillet i 2016. Kendrick Lamar fortalte i sidste måned om et skatkammer af uudgivet musik, som ikke nåede med på »To Pimp A Butterfly«.

»Jeg har et skatkammer af materiale fra albummet, som jeg var forelsket i, men noget så simpelt som deadlines gjorde, at de numrene ikke kom med på albummet,« siger han til musiksitet 2DopeBoyz og tilføjer:

»Jeg har omkring 10 sange, jeg er forelsket i, som jeg stadig spiller til mine koncerter, der ikke kom med på albummet.«

Kendrick Lamar har for vane at spille uudgivede numre til sine koncerter, og nu får alle altså adgang til en del af hans lager. Og interessen er tilsyneladende stor. Da han annoncerede sit nye album på Twitter, blev hans tweet retweetet mere end 43.000 gange på to timer.

Lyt til Kendrick Lamars nye album »untitled unmastered« her: