Hvad synes gæsterne om musikken på Roskilde Festival?

I silende regn tog vi ud og bad nogle af gæsterne på årets Roskilde Festival agere anmeldere. Her er deres dom over en af de koncerter, de hver især har været til.

Maja Fels, Laura Vingtoft og Jesper Bruun Andersen giver deres anmeldelse af en valgfri koncert på årets Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Antony Nielsen

Regnen siler ned fredag på dette års Roskilde Festival, og rundt omkring på pladsen står folk i flokke for at finde ly. Og når vejret ikke indbyder til at stå ved Orange Scene, er der en del, der i stedet søger mod mad- og ølboderne for at indtage en forfriskning.

Vi valgte at gøre det samme for at møde nogle af gæsterne til en snak om de koncerter, de har oplevet indtil nu. Vi bad nogle af dem komme med deres korte dom over en valgfri koncert.

Ved Food Court, der bedst kan beskrives som en lade, tæt på Arena-scenen, hvor der er etableret et stort antal madboder, mødte vi Maja Fels på 19 år, der sammen med sin veninde var i gang med at indtage en shawarma-rulle oven på dagens oplevelser.

Maja Fels på 19 år giver The Weeknd 4 stjerner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Antony Nielsen.

Du må vælge en koncert, du skal give en kort anmeldelse. Hvilken vælger du?

»Så vælger jeg The Weeknd, der spillede onsdag på Orange Scene.«

Hvordan synes du, det var?

»Altså, jeg synes, det var okay. Jeg synes ikke, han gav så meget energi eller liv til det. Han kunne lige så godt bare have sat en playliste på. Men jeg synes, det var fedt nok. Det er nogle sange, jeg kender. Og jeg havde det sjovt. Stemningen var rigtig god der, hvor jeg stod. Det var også med til at gøre det bedre. Fordelingen mellem hits og mere ukendte sange var god. Jeg kender de fleste af de sange, han spillede. Han spillede flest af sine hits. De fleste kendte også sangene, virkede det til«.

Hvor mange stjerner vil du give det?

»Jeg lander nok på fire stjerner, tror jeg. Måske tre. Jeg er lidt i tvivl«.

Berlingskes Michael Charles Gaunt gav samme koncert fem stjerner.

Også i Food Court møder vi Laura Vingtoft på 19 år, der også har valgt maden over musikken.

Laura Vingtoft sender 5 stjerner efter Solange. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Antony Nielsen.

Hvilken koncert vil du fremhæve?

»Helt klart Solange, som spillede på Arena i går«.

Hvorfor lige den koncert, og hvad synes du om den?

»Jamen, hun er bare for fed. For det første er hun sindssyg smuk, og så var der en vildt fed koreografi blandt hende og bandet. Stemningen var også helt fantastisk. Det hele spillede bare, også med lys og lyd. Hun var sådan helt magisk.

Der var selvfølgelig flest piger derinde, men de drenge, jeg var sammen med, blev også fuldstændig fanget af det, selv om de faktisk ikke kendte hendes musik. Så godt kender jeg hende heller ikke selv, men jeg skal helt sikkert høre mere, for det var så fedt«.

Hvor mange stjerner fortjener Solange?

»Hun skal en stor 5’er«.

Det blev til en stjerne mere fra Berlingskes Michael Charles Gaunt, da han anmeldte samme koncert.

På vej mod Arena møder vi Jesper Bruun Andersen på 49 år, der hastigt kommer traskende efter den øvrige flok, han er en del af. Humøret er i top på trods af udfordringerne med vejret, og han har da også haft en god koncertoplevelse, han vil dele med os.

Jesper Bruun Andersen på 49 år hyggede sig med country-koncert til Margo Price. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Antony Nielsen.

Han skal dog lige tænke sig om, for »jeg kan knap nok huske, hvad jeg har set«, som han siger til os med et smil, inden han kommer i tanke om en koncert.

»Jeg så Margo Price i går, som jeg gerne vil sige et par ord om«.

Hvordan var den oplevelse?

»Det var god musik, og der blev spillet på de rigtige instrumenter i forhold til meget af det andet, der er her på Roskilde Festival. Stemningen var rigtig god. Altså, det er jo country, så det var sådan en rigtig hyggestemning. Lyden var fantastisk, men det er jo også stille musik«.

Hvilket publikum var repræsenteret til koncerten?

»Det var klart den lidt ældre del af gæsterne på Roskilde Festival. Det har jo også noget at gøre med genren og stilen«.

Hvad fortjener sådan en koncert?

»Jeg vil give den 5 stjerner. Helt klart«.

Mens Berlingskes fotograf tager et billede af Jesper Bruun Andersen, henvender en af de øvrige kvinder fra flokken sig til mig og gør opmærksom på, at gårsdagens koncert med The Savage Rose fortjener en masse opmærksomhed, fordi det var noget helt særligt, som hun siger, mens hun kaster et passende håndtegn, der understreger pointen.

Spørger man Berlingskes Mads Hendrich, var den koncert fire stjerner værd.