Mudder, møg og smat. Regnen har ramt Roskilde Festival

Torsdag aften nåede regnen forsigtigt til årets Roskilde Festival. Fredag formiddag åbnede sluserne sig for alvor, og nu bliver Festivalen hastigt omdannet til gode gamle »smatten«.

Regn på Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Nu gik det ellers lige så godt. Vi havde god musik, kolde fadøl, rigelig mad og hinanden. Og så havde vi faktisk også det gode vejr, som, lad os nu være ærlige, betyder enormt meget for det gode humør.

Men det skulle kun vare indtil torsdag aften, hvor himmelen forsigtigt begyndte at sende våde kys mod alle os, der, uden en bekymring i livet, vadede rundt på pladsen i en rus af musik, øl og rosé fra papkartoner.

Bevares, de små mængder regn var til at overleve. Men så blev det fredag, og så gik den ikke længere. Sluserne har åbnet sig, og nu får Roskilde Festival den vand, himmelen har holdt på indtil nu.

Så hvis du går rundt og trænger til et bad, så har du formentlig chancen det meste af dagen. Prognoserne ser nemlig ikke opløftende ud.

Ifølge DMI ser vejrudsigten nemlig sådan ud, at Roskilde Festival får regn i varierende mængder helt indtil midnat, hvor det igen skulle begynde at klare lidt op. Men det er stadig usikkert, hvor meget vand, vi kan forvente af se.

Men vand på camp-området betyder også masser af mudder, møg og smat. Festivalgængerens fjende nummer et. Pludselig bliver det svært at holde både tøj, telt og personlige ejendele tørre og ikke mindst rene. Vi tog ud i camp-området for at se lidt på, hvordan det ser ud i »smatten«.

Se hele galleriet ved at klikke på billedet herunder:

Regn på Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen.

Hvis man skal se lidt positivt på det, betyder regnen også, at de mange liter gule væske, der render rundt mellem græsstråene, bliver skyllet væk. Og her menes der ikke Tuborg, men tis. Og nå ja, så får det da også lagt en dæmper på urinstøvet, der kilder sådan i næsen.

Det hele skal nok gå, hvis bare du har gummistøvler på.

Eller som Berlingskes chefredaktør Tom Jensen slutter af med at skrive det i fredagens klumme fra Roskilde Festival:

»Til sidst derfor blot mit bedste råd, når det regner og mudrer, et råd der kan anbefales, uanset om man er på festival eller ej. Alene ved at følge det når man langt: Strømperne uden på bukserne. Bukserne ned i gummistøvlerne. Regnbukserne uden på gummistøvlerne. Så kan vejrguderne rase, så meget de lyster; de kan bare komme an, kan de!«.

Og til sidst en lille én til at varme sig på. Lørdag ser faktisk ud til at kunne gå hen og blive forholdsvis pæn. Ifølge DMI kommer det muligvis slet ikke til at regne. Om man kan regne med det, må man selv vurdere.