Vilde historier: Så rock'n'roll er de danske kendte

Hvem har sovet på en kirkegård, og hvem har overtaget scenen til en Nikolaj Steen-koncert?

ARKIVFOTO Hvem har sovet på en kirkegård, og hvem har overtaget scenen til en Nikolaj Steen-koncert? (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Foo Fighters, regnvejr, mudder og Roskilde Festival. Kombination skriger rock'n'roll.

For en række danske kendisser, der er trukket i gummistøvlerne for at give den gas på festivalpladsen fredag, går fornemmelsen af at være rock'n'roll igen i andre oplevelser i livet.

Filminstruktør Tomas Villum Jensen fortæller, at han havde det rimelig rocket, da han som 18-årig gav den gas som sanger for en aften.

- Jeg var til koncert med Nikolaj Steen i Val d'Isère i Frankrig, hvor der var 3-400 mennesker, og så havde han simpelthen mistet stemmen til sidst efter at have spillet i flere dage, fortæller Villum Jensen.

Den hæse Nikolaj Steen råbte ud til publikum for at høre, om nogen kunne teksten til Gasolins "Rabalderstræde, og Thomas Villum Jensens venner meldte ham hurtigt under fanerne.

- Så røg jeg op på scenen og sang foran alle de her mennesker, og så råbte folk på ekstranummer, og Steen spurgte "kan du "Kvinde Min"?", og det kunne jeg jo også godt, så den kom jeg også til at synge. Det var ret vildt, synes jeg.

For tv- og radiovært Thomas Skov var det ikke selve musikken, men de øl der ofte akkompagnerer en rockkoncert, som gav ham en rocket oplevelse. 13 år gammel vandt han nemlig et møde med sine idoler fra D-A-D.

- Jeg havde aldrig drukket øl, men da jeg dødnervøs mødte D-A-D efter koncerten, spurgte de "skal I ikke have en øl?". Og når D-A-D spørger, så er man nødt til at drikke øl, så jeg stod og spyttede i min øl sammen med Danmarks største rockorkester, og det var sgu ret rocknroll, griner Thomas Skov.

Sangerinden Maria Montell forbinder de fleste med bløde popsange og lækker bossa nova. Men det kan man faktisk sagtens kombinere med rockmusik.

- Jeg har engang varmet op for Rolling Stones. Lige efter jeg fødte mit første barn, blev jeg hyret til at komme og spille bossa nova for VIP-gæsterne ved en Rolling Stones-koncert i Horsens.

Her fik sangerinden både følelsen af selv at være rock'n'roll men også chancen for at se en af de største rockstjerner helt tæt på - hun så nemlig koncerten fra siden af scenen.

- Det var så fedt at se, hvordan Mick Jagger først fik gang i den ene fod, der vippede, så lidt bevægelse i leddene, som var lidt ømme, og så lige pludselig var han varm, og så var der bare funky moves ud over det hele, husker Maria Montell.

Master Fatman med det borgerlige navn Morten Lindberg er ud over at være tv-vært, dj og kunstner også så rock'n'roll, at han kan få flere rockstjerner til at blegne i sammenligning.

- Jeg var engang til en rimelig langt ude rockkoncert med et band, der hedder Featus i Amsterdam, og så ville vi tomle hjem, men det gik ret dårligt, fortæller han.

Sammen med en ven blev Master Fatman sat af lidt udenfor den hollandske hovedstad i øsregnvejr uden mulighed for at komme videre eller finde et sted at sove.

- Vi fandt en kirkegård, og i Holland bliver familier tit begravet i små kapeller, så vi endte med at bryde en dør op ind til sådan et kapel og kravle derind, hvor vi sov sammen med kisterne, fortæller Master Fatman.

/ritzau/FOKUS