Guide: De 5 gode dates

Foråret er her, og hormonerne er langsomt ved at vågne. Så du skal på date. AOK har 5 gode bud på dates alt efter din udkårnes temperament.

Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stjæl et kys i Ballongyngerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Lorenzen.

Den romantiske

At være romantisk må gerne være lidt old-school, så vi foreslår, at daten starter i Tivoli. Her, i den gamle have, er der blevet stjålet kys i titusindvis, og få steder så mange som i de go'e gamle ballongynger med København som kulisse. Herefter prajer I en cykeltaxa og cruiser igennem byen i ro og mag - gerne med en flaske hvidvin - husk at byde chaufføren på et glas også.

Der er to muligheder: Hvis det er godt vejr, kan I smutte indenom vinbaren Il Senso i Gothersgade 87, og nappe en af deres lækre picnickurve med over i Kongens Have, hvor I på et tæppe kan hapse italienske godbidder, mens skumringen langsomt omslutter jer.

Hvis det ikke lige er ude-vejr, så sigt mod Nikolaj Plads i stedet for. Her ligger Restaurant Maven i forlængelse af den kunstglade Sankt Nikolaj Kirke. Her er romantisk med stort R: Utallige levende lys, gamle hvælvinger, ægte tæpper på gulvene og masser af god mad og vin.

Hvad: Ballongyngerne i Tivoli, cykeltaxa, picnic fra Il Senso, Restaurant Maven


Gå all in på gourmet hos Kokkeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Den gourmet-lækre

Vejen til din dates hjerte går som regel direkte gennem maven. Så hvis du har fået en ægte foodie på krogen, er der ikke andet for, end at gå all-in på maden. Start daten med at tage på et flødebollekursus. Der er efterhånden en del, som tilbyder kurset i København - f.eks. Chokoladeparadis ved Rosengården 14, lige ved Nørreport. Det anbefales ikke at spise over fem flødeboller ad gangen. Tag dem hellere med hjem, vi taler af erfaring.

Næste stop er Kjær & Sommerfeldt - butik og vinbar på Gammel Mønt 4. Vinbaren emmer af historisk atmosfære, og man kan vælge blandt mere end 800 forskellige vine. Der er intet, der får en date til at gå godt, som et par gode glas vin.

Efter at have sippet årgangschampagne og Grand Cru'er er I blevet sultne, og nu går turen til Kronprinsessegade 64. Her ligger den et-stjernede Michelin-restaurant Kokkeriet, hvor køkkenchef David Johansen tryller gamle danske klassikere om til moderne gourmet-kreationer.

Hvad: Flødebollekursus, vin hos Kjær & Sommerfeldt, Kokkeriet


Lad din date og pengepung slappe af på Copenhagen Street Food. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Den budgetvenlige

Kærlighed kan ikke måles i penge, og de bedste ting her i livet er alligevel gratis. Så en budgetvenlig date betyder ikke, at man er nærig - blot at man går mere op i personen end pengepungen.

Tag cyklen og smut en tur ud på Papirøen. Her ligger Copenhagen Street Food med en stor samling food-trucks, som tilbyder rigtig god mad til endnu bedre penge. En af reglerne herude er, at salgsstederne skal tilbyde en omgang mad for en 50'er, men der er selvfølgelig både over og under det budget. I kan også tage jeres egen mad og drikke med og slå jer ned ved havnekajen - her er nemlig masser at kigge på.

Bagefter er det tur til museum, og hvad er mere oplagt end naboen, Christianias? I Loppebygningen ved Sydområdet 4 A, 2.tv ligger Gallopperiet  - også kaldet Stadens Museum for Kunst, og kvalitet eller ej, så er det altid sjovt at gå en tur herind. Slut af med en havnerundfart i Nettobådene, den koster 40 kr. og man må have egen mad og drikke med ombord.

Hvad: Copenhagen Street Food, Gallopperiet, Havnerundfart i Nettobådene


Få sved på panden med en actionfyldt middag hos Timm Vladimir. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Den action-packed

Hvis I ikke lige er til at sidde og stirre hinanden dybt i øjnene over stearinlysets blafrende skær, så få rusket godt op i din date ved at fortage jer noget aktivt sammen. Start i Copenhagen Cable Park på Kraftværksvej 20, Amager.

Det er et skumsprøjtende slaraffenland for vandglade vovehalse der, via wires udspændt mellem seks "pyloner" i vandet, kan lade sig trække af sted på wakeboard eller vandski med 30 km/t. Skulle daten ende på hospitalet, har det sin egen helt specielle charme, specielt hvis der er morfin indblandet.

Efter wakeboard tager I en Segway-tur igennem Amager Strandpark fra Copenhagen Segway, Strandstation 3. Daten kulminerer ved aftenmåltidet, som I selvfølgelig skal lave selv. Hos Timm Vladimirs Køkken, Skolegade 19 lige ved Valby Station har de klargjort alle de kedelige forberedelser, så I bare skal lave det sjove mad, mens en instruktør guider jer igennem seancen.

Hvad: Copenhagen Cable Park, Segway-tur gennem Amager Strandpark, Timm Vladimirs Køkken


Bølgeskvulp på Søerne med en tur i vandcykel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkiv.

Den maritime

København er en havneby, og livet i byen sværmer også omkring det våde element. Så hvis din date skal have det som en fisk i vandet, skal I ud på bølgen blå. Start ved GoBoat på Islands Brygge 10-12, hvor I kan leje jeres egen lille - solcelledrevne - båd, og sejle rundt i havnen, mens I nyder en lækker picnic. Er I til lidt mere luksus tilbyder Bojesens Dinner Cruise fra juni samme koncept, bare hvor der er skruet op på lækkerhedsfaktoren hele vejen rundt.

Efter frokost på vandet er det tid til at være klog, så gå i Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads 1. Ud over den fantastiske havnefrontsarkitektur er her næsten altid en spændende udstilling, man kan studere.

Nu kan daten gå flere veje. Er I legebørn, tager I en tur i en svane-vandcykel, som kan lejes hos Kaffesalonen, Peblinge Dossering 6. Er I kulturelle, står den på teater i Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36 og er I til fest, så er Toldboden, Nordre Toldbod 18-24 et fedt sted at slutte en god aften.

Hvad: GoBoat, Den Sorte Diamant, Kaffesalonen, Skuespilhuset, Toldboden