Grøn Koncert ændrer tourplan: Dropper koncertby

Grøn Koncert dropper Randers på turplanen 2017. Her ses Medina under Grøn Koncert 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grøn Koncert har netop offentliggjort tourplanen for 2017. Og her er der en markant ændring. Den østjyske by Randers er droppet, og i stedet vil der nu være to koncerter i København.

Det fremgår af tourplanen, som Grøn Koncert har offentliggjort torsdag 8. december.

Forklaringen på at Randers forsvinder fra turnéen, skal findes i, at der skal tjenes penge ind til Muskelsvindfonden - og det kan bedst lade sig gøre med to koncerter i København og ingen i Randers.

»Vores vigtigste opgave er at samle penge ind til Muskelsvindfonden, og det gør vi bedst, når vi har masser af glade gæster. Derfor har vi nu valgt at ændre i turnéplanen for 2017. Det betyder, at vi starter og slutter i København, hvor vi oplever, at efterspørgslen er stor,« siger projektleder hos Grøn Koncert, Jens Isbak, i en udtalelse i forbindelse med offentliggørelsen.

Det slås samtidig fast i nyheden, at fordelingen af grønne koncerter i Danmark bliver mere ligeligt fordelt mellem øst og vest. Der vil nu være fire grønne koncerter i Jylland, tre på Sjælland og en enkelt på Fyn.

Grøn Koncert i netop Randers har tidligere år haft svært ved at tiltrække de ønskede antal publikummer.

I 2015 var Randers eksempelvis det sted med færrest besøgende med 10.000 gæster. Kolding, som var det sted med næstfærrest besøgende, havde 14.500, mens København og Aarhus lå i spidsen med henholdsvis 34.500 og 32.000 gæster.

Og det har Grøn Koncert nu taget konsekvensen af og droppet Randers på turnéen.

En anden ændring i 2017 bliver, at København får to koncerter. Samtidig både indledes og afsluttes Grøn Koncert i København - hvor de foregående år har set Kolding som første stop på den populære festivaltour.

De forskellige datoer for Grøn Koncert 2017 er:

Uge 29

  • København 20. juli
  • Kolding 21. juli
  • Aarhus 22. juli
  • Aalborg 23. juli

Uge 30

  • Esbjerg 27. juli
  • Odense 28. juli
  • Næstved 29 juli
  • København 30. juli