Fupnummer: Dansk popstjerne sang ikke sine egne hits

Den danske popstjerne Fætr synger ikke sine egne sange. Det afslører han i en ny DR3-dokumentarserie, »Fætr lyver«.

Bag Fætr-navnet gemmer sig den 19-årige Christian Hansen. I en ny dokumentar afslører han, at han bare blev hyret ind til at være projektets ansigt udadtil. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Han har storhittet på Spotify med dansksprogede popsange som »Arne« og »Farlig« og optrådt »live« til både The Voice 2017 og Club Awards. Men nu viser det sig, at Fætr, som han kalder sig, er en fidus. Ansigtet udadtil tilhører den 19-årige Christian Hansen. Men stemmen på indspilningerne er ikke hans.

Det afslører han i en ny dokumentarserie, »Fætr lyver«, der bliver vist på DR3 onsdag aften og allerede nu kan streames på DRs hjemmeside. Her fortæller han, at han faldt over et opslag på Facebook fra et andet ungt dansk popnavn, ADHD, der søgte et »popstjerneansigt« til et nyt projekt. Kort efter blev han hyret ind, en musikvideo blev skudt, hvor Fætr mimede til den allerede færdigindspillede sang »Arne«, og så rullede snebolden.

De reelle bagmænd er duoen Hitmakers bestående af Frederik Dyrby Nielsen og Jacob Simonsen, der også har leveret hits til popnavne som ADHD og Jesu Brødre. Af dokumentaren fremgår det blandt andet, at det var Frederik Dyrby Nielsen, der stod og sang bagved scenen, mens Christian Hansen mimede på foran på scenen.

»De har trukket mig ind fra gaden direkte og sagt til mig: »værs'go, du er kunstner«. Fedt. Hvilken knægt i min situation havde sagt nej til det?« siger Christian Hansen i dokumentaren.

»Jeg er bogstavelig talt blevet kunstner på noget, jeg ikke har gjort. Og i virkeligheden ved jeg godt, at jeg ikke fortjener den her ros, for jeg har bare siddet i en musikvideo,« fortsætter han.

Til musikmagasinet Gaffa fortæller Jacob Simonsen fra Hitmakers, at det aldrig har været planen at holde det hemmeligt for evigt. »Det er begrænset, hvor længe man kan skjule sådan en historie,« siger han.

Fætr-hits som »Arne« og »Farlig« er blevet streamet op mod 3 millioner gange på Spotify. Der er ikke kommet ny musik fra projektet siden august sidste år.