Sivas springer ud som funky forfører, mens The Minds Of 99 minder os om livets grundvilkår

Og så er der også nyt fra tidligere Talking Heads-frontmand David Byrne. Velkommen til Playlisten, hvor musikredaktøren hver uge peger på fem nye sange til din weekend.

Sivas, David Byrne og Niels Brandt fra The Minds Of 99 er alle med på denne uges Playlisten. Fold sammen
Læs mere
Foto: T. Christensen, PR og Anne Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Sivas: »Sidste timer«
I sidste uges Playlisten skrev jeg om nye tracks fra Gilli og KESI, der mere eller mindre fortsatte ud af samme spor som på sidste års mange store hits. Kumpanen Sivas viser dog helt anderledes nye takter på sit dugfriske track »Sidste timer«. Farvel til den dunkel-gotiske trap-lyd. Goddag til en langt mere smød og funky pop-lyd med slap-bas, disco-strygere og auto-tune-gurglede linjer til en smuk dame om at nyde aftenens sidste magiske timer sammen. Fedt nummer!

2. David Byrne: »Everybody’s Coming To My House«
David Byrnes solokarriere kommer nok altid til at stå i skyggen af hans tid som frontmand i det skelsættende newyorker-band Talking Heads. Men mindre kan også gøre det, og hans nye single lover i hvert fald godt for det kommende soloalbum, »American Utopia«, og hans koncert på årets Roskilde Festival. Her går Byrnes edderspændte vokal i neurotisk sitrende symbiose med et programmeret beat fuld af rastløs energi.

3. The Minds of 99: »Alle skuffer over tid«
The Minds Of 99 har efterhånden haft så meget succes, at de nu ligefrem må minde både sig selv og os om, at intet varer evigt. »Alle skuffer over tid«, lyder det på deres nye single. »Og jeg kommer til at skuffe dig«. Det er et af livets grundvilkår, vi taler om her. Ironisk nok realiseret som endnu et stærkt nummer, hvor en Niels Brandt rammer følelsen helt rent og en pisket akustisk guitar tilføjer nye teksturer til Minds’ velkendte New Order-groove.

4. U.S. Girls: »Pearly Gates«
Findes der noget bedre end undergravende popmusik? Den slags som omgående forfører, men som viser sig i virkeligheden at være en trojansk hest? »Pearly Gates« er en af den slags sange, og Meghan Remy, der gemmer sig bag navnet U.S. Girls, er en af den slags kunstnere. Bag det seje groove, de filmiske synth-strygere og den über-fængende vokal bruger Remy det religiøse billedsprog som metafor for et urovækkende overgreb. Det lover rigtig godt for den kommende fuldlængde.

5. Rhye: »Song For You«
Hvordan opstår kærlighed mellem to mennesker? Gennem ømhed og intimitet. Og det er lige præcis de to dyder, som Rhye perfektionerer i sin fløjlsbløde popmusik. Selvom den danske sangskriver og producer Robin Hannibal lader til at have forladt projektet, holder tilbageværende medlem, den canadiske sanger Mike Milosh, fast i både lyd og grundstemning på denne smukke singleforløber til det kommende andet album. Det er lyden af kys, kærtegn og empati. Jo, tak!