Du kan stemme: Hvem skal varme op for Metallica og indvie Royal Arena?

Ti danske metalbands er med i konkurrencen om at varme op for et af klodens største metalbands Metallica, når bandet kommer til København i februar.

Hvilke danske metalbands skal have æren af at varme op for James Hetfield og resten af Metallica, når bandet spiller i København i februar? Du kan stemme på bandets hjemmeside. Fold sammen
Læs mere
Foto: A3637/_Jörg Carstensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Defecto, Helhorse, Rising, Artillery, Iotunn, Hatesphere, Bersærk, Grusom, Aphyxion, I'll Be Damned.

Sådan lyder navnene på ti danske metalbands. Fire af dem vil mellem den 3. og den 9. februar varme op for Metallica, når de i perioden spiller fire koncerter på det nybyggede Royal Arena i Ørestaden. Det oplyser Metallica, der på nuværende tidspunkt af på tour i Asien, på deres hjemmeside.

Det er op til fans, og andre interesserede, at stemme på de bands, de helst ser opvarme for Lars Ulrich og Co., når de har æren af at indvie Royal Arena den 3. februar. Efterfølgende spiller bandet tre koncerter, og derfor skal hele fire opvarmningsbands findes.De to første koncerter er udsolgt, men det er stadig muligt at købe billetter til koncerterne den 7. og 9. februar.

I forbindelse med offentliggørelsen af koncerterne udtalte trommeslager Lars Ulrich i en pressemeddelelse:

»Metallica åbner den nye arena! Det glæder vi os utroligt meget til. Vi er stolte og taknemmelige for, at vi er det første band der kommer gennem dørene og indvier den nye arena, og det er jo et stykke tid siden vi har været i Danmark, i Horsens for et par år siden, så vi er ekstra ekstra spændte på, at komme tilbage til mit fædreland og spille nye numre fra den friske plade. Vi ses derude til indvielsen af den nye Copenhagen Royal Arena«.

I november udkom bandets tiende album »Hardwired… To Self-Destruct«, hvilket bringer dem til Danmark, hvor bandet ikke har spillet siden 2014.

Rammerne fra bandets danske besøg er den nye multiarena Royal Arena i Ørestaden, som har været under byggeri i tre et halvt år. Arenaen kan rumme op til 16.000 tilskuere og vil årligt afholde mellem 60 og 80 arrangementer. Blandt andet vil EM i svømning finde sted i december 2017.

Det er muligt at stemme på de ti bands frem til den 20. januar på Metallicas hjemmeside. De fire vindere vil blive offentliggjort den 23. januar.