DR-sportsredaktør sat på plads af chefen

DRs sportschef Jacob Kwon siger, det er en misforståelse, når hans egen sportsredaktør melder ud, at kvindelige kommentatorer og eksperter ikke er kompetente nok.

- DR Sporten vil meget gerne have kvindelige fodboldeksperter og kommentatorer, siger DRs sportschef Jacob Kwon og går hermed i rette med sin sportsredaktør Marco De Los Reyes (t.v.). Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt og DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hvis man skal være fodboldkommentator skal man brænde 100 procent for fodbold hele døgnet rundt, og det er nu engang mænd, der gør det og ikke kvinder.«

Sådan lød ordene blandt andet fra DRs sportsredaktør Marco De Los Reyes i en artikel i Berlingske lørdag. Men hans udtalelser beror på en misforståelse, siger DRs sport- og eventchef Jacob Kwon nu.

»DR Sporten vil meget gerne have kvindelige fodboldeksperter og kommentatorer, og vi erkender, at vi har ikke har gjort nok for at have kvinder med i vores dækning til VM. Hvis det har fremstået, som om vi ikke tror, at de findes, så er det en misforståelse,« siger Jacob Kwon.

Fremover vil stationen arbejde på, at flere kvinder kommer i studiet:

»Jeg kunne godt have ønsket mig, at vi havde haft nogle af de kvindelige landsholdspillere med i vores dækning til at kommentere på kampene. Det vil vi arbejde på sker fremover,« siger han.

Artiklen i Berlingske satte fokus på, at der slet ikke er nogen kvindelige kommentatorer eller eksperter i forbindelse med dækningen af VM i Brasilien på DR eller TV 2. Marco De Los Reyes sagde endvidere i artiklen:

»I tv-sammenhæng er det også af betydning, at gamle kønsspecifikke forhold spiller ind. Hvis en mand dummer sig på skærmen, så betyder det mindre, men hvis en kvinder kommer til at sige noget forkert eller virker usikker, så kan vi være sikre på en bølge af klage-mail. Det er simpelthen sværere at være kvinde i den sammenhæng, fordi der er mere kritik.«

Også dette mener sportschef Jacob Kwon er en ’misforståelse’:

»Det er mig, der udtrykker DR Sportens linje, og det, der er kommet frem, er ikke i tråd med det, jeg mener.«

Så du sætter din sportsredaktør på plads, eller hvordan skal jeg forstå det?

»Det ønsker jeg ikke at udtale mig om. Jeg kan bare sige, at jeg ikke deler den opfattelse. Vi mener også, der findes kvinder, som brænder 100 pct. for fodbold døgnet rundt. Og vi ville få lige så gode seertal med kvindelige kommentatorer. Jeg er sikker på, at vi sagtens kan finde kvinder med de rette kompetencer til fremtidige VM,« siger Jacob Kwon.