Disney Business

Disney-fabrikken kan sit kram, også når det foregår på en skøjtebane. Showet Disney on Ice, som i disse dage kan opleves i København og Odense, er lige så perfekt poleret som alt andet fra Disneys univers. Men er også en pengemaskine.

Prinsesserne fra animationsfilmen Frost er et nyt indslag i Disney on Ice-showet, som i år har 25-års jubilæum. Og det ubetinget største hit blandt salens mindste tilskuere ved premiere-visningen i Forum onsdag 17. februar. Fold sammen
Læs mere

Køen udenfor Forum strækker sig et par hundrede meter ned ad fortovet. I køen tripper små piger i turkis tylskørter over deres tykke strømpebukser, og netop disse små Frost-prinsesser er den primære årsag til den lange kø.

For det tager tid for spændte børn at komme på plads indenfor -  inden man når så langt, skal man forbi boderne med popcorn, slush-ice, balloner og blinkende tryllestave.

Og helst have en af hver med hen på sin klapstol foran den oplyste is, midtpunktet for showet Disney on Ice, der i disse dage gæster Danmark til 12 næsten udsolgte forestillinger.

Skøjteløb på højt niveau
Har man nogensinde overværet en af de berømte parader i Disneys forlystelsesparker, kommer det næppe som en overraskelse, at også på is er det show, der er stablet på benene, gennemført.

Detaljerne er mange og knivskarpe - fra hårlokkerne på Frost-prinsesserne til det flimrende tryllestøv fra Klokkeblomst. Lyseffekterne er imponerende, lyden ditto, og de +40 internationale skøjteløbere, der deltager i showet, er vanvittigt dygtige. Uanset om de optræder som Simba på savannen, Kaptajn Klo på sørøverskibet, eller under havets overflade i fortællingen om Den lille Havfrue.

Ikke desto mindre er det en hård opgave at holde små børns opmærksomhed fangen i to lange timer.

Allerede 20 minutter inde i showet bliver der moslet rundt på rækkerne, rendt mod toiletterne, og højlydt barnehvisket, at man godt kunne tænke sig, at der snart var pause.

Heldigvis har så mange forældre investeret i en kop med farvet slushice til den nette sum af 140 kr., at de fleste børn underholder sig nogenlunde med den, mens Timon og Pumba mimer Hakuna Matata til det perfekt båndede musik og Peter Pan kommer flyvende ned fra loftet.

Mere popcorn
I pausen bliver der langet endnu et mangecifret antal popcornposer og bægere med slushice over disken på de boder, der lynhurtigt er rullet ind foran isgulvet, inden lyset slukkes og anden akt går i gang. Aktet med Frost. For at det er det, størstedelen af de fremmødte er her for, er hævet over enhver tvivl.

De høflige klap undervejs er for ingenting at regne mod den klapsalve, der vælter ned over isen, da prinsessen Elsa opfører en storladen solodans til tonerne fra storfavoritten "Lad det ske", i originalversionen "Let it Go".

Også snemanden Olaf modtager ekstra klap end den afmålte tid til applaus, da han entrerer isen. Og så er det egentlig ligegyldigt, at man som voksen er langt mere imponeret af det 20 mand store ensemble, der opfører en nøje koreograferet dans forklædt som Kaptajn Klos pirater.

Børnene er det primære publikum.

Og også dem, der er målgruppen for den lange række af boder med blinkende og farverige Disney-souvenirs, man er tvunget til at passere på vej ud. Det kan godt være, showet er fejende flot, men Disney-folkets kreativitet ud i tilhørende merchandise, som enhver lille Frost-prinsesse eller Olaf-fan må eje, er i sin helt egen kaliber.

Hvad: Disney on Ice

Hvor: Forum i København, 18. februar kl. 10.30, 14.30 og 18.30. Odense Sportsarena 20. og 21. februar kl. 10.30, 14.30 og 18.30