Disneys »Frost« bliver til Broadway-musical

Disney har meddelt, at en stor musicalversion af tegnefilmfænomenet ”Frost” bliver en realitet i 2018.

ccc Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Det måtte jo komme. Mange måneders gætterier  er slut. Disney offentliggjorde en gang for alle tirsdag, at endnu en af koncernens tegnefilmsucceser, ”Frost”, bliver til en Broadway-musical. Den endegyldige premieredato i foråret 2018 er ikke fastlagt. Heller ikke det teater, den skal spille på i New York er annonceret.

Til gengæld har man i en kortfattet pressemeddelelse offentliggjort navnene på det kreative team, der skal overføre eventyret fra strimmel til scene.

Allerede for halvandet år siden lod  Disney Theatrical Group vide, at man var i gang med at diskutere, hvordan man kunne omsætte den populære tegnefilm, som er løst baseret på H.C. Andersens eventyr om ”Snedronningen”,  til en spektakulær musicalforestilling med masser af scenemagi.

Dengang sagde direktøren for selskabet, Thomas Schumacher, at man var i forhandlinger med både forfattere, komponister og instruktører.

”Det er ikke nødt til at gå hurtigt. Det er nødt til at være fremragende” sagde han ved den lejlighed.

Siden har amerikansk teaterpresse sviret med formodninger, og det er bl.a. kommet frem, at både tegnefilmens oprindelige tekstforfatter og komponist, Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez, var i gang med at skrive yderligere musiknumre. De skal komplementere de sange, som allerede indgår i filmen  – herunder Oscar-vinderen ”Let it Go”. Deres medvirken er nu bekræftet. Også den oprindelige manuskriptforfatter, Jennifer Lee, er hyret til at gøre tegnefilm til sceneshow.

I forvejen har Disney to forestillinger kørende på Broadway, ”Aladdin” og ”The Lion King”. Sidstnævnte, der havde premiere i 1997, og som foreløbig er på en flot tredjeplads, når det handler om, hvilke produktioner, som har spillet længst på Broadway, er den musical, der har tjent flest penge ind til sine investorer på amerikansk teaters hovedstrøg. Mere end 1. mia. dollars er det blevet til.

Og mon ikke, der er penge at hente i sceneversionen af "Frost"?

Tegnefilmen havde premiere i 2013. Allerede i første kvartal af 2014 vippede den ”Toy Story 3” af pinden som den mest indtjenende tegnefilm nogensinde. 1.072 mia. dollars var kommet i kassen på daværende tidspunkt.

Og der er mere "Frost" i vente. Disney har allerede ladet vide, at tegnefilmens mange fans kan se frem til en opfølger i biografsalene, ”Frost 2”.