Verdens dyreste whisky: Mere end 200.000 kr.

Den er i øjeblikket udsolgt, men hvis man ønsker at smage bare en enkelt dram, så fås den for cirka 18.000 kr. Verdens dyreste flasker er meget gamle og bruges bl.a. som gaver til folk, der har ydet en helt særlig indsats for det moderne liv.

"Lad mig se....den står vel i en 210.000 kr. flasken"? Her et billede fra en whisky-smagning. Det er ikke verdens dyreste whisky på billedet. Fold sammen
Læs mere
Macallan Fine & Rare. Det er navnet på verdens dyreste whisky. De ædle dråber, fremstillet i 1926, er ifølge Forbes de dyreste dråber whisky på denne jord.

Prisen er cirka 210.000 kr. for en flaske.

Problemet er, at whiskyen p.t. er udsolgt, hvorfor velhavende whisky-elskere må nøjes med en enkelt dram, som koster 18.000 kr.

Den næstdyreste whisky er meget sjælden og hedder The John Walker 1805 Pack. Den koster godt det halve af whiskyen fra Macallan, nemlig 110.000 kr. Den er kun fremstillet i 200 eksemplarer og kan ikke købes, men gives som gave til personer der har ydet et bemærkelsesværdig indsats for det moderne liv. En af de får personer, der har modtaget whiskyen, er en person der har rejst verden rundt i en luftballon.

Også på tredjepladsen kommet er mærke, som de fleste kender – nemlig Glenfiddich. Den dyre udgave, som også koster i omegnen af 110.000 kr., kaldes Glenfiddich Rare Collection og er fra 1937.

Den har lagret siden 1937 i en håndlavet egetræstønde. Den valnøddefarvede whisky har smagsnuancer af karamel, kanel og kryddernellike i sig.